Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

České páry zvládly vstup do ME v beachvolejbalu

Jen tři dny po skončení olympijského turnaje beachvolejbalistů odstartoval evropský šampionát v plážovém volejbalu. Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová na úvod porazily litevskou dvojici Ieva Dumbauskaiteová, Ieva Vasiliauskaiteová 2:0 na sety. Vstup do turnaje vyšel i Miroslavě Dunárové s Danielou Mokrou, ve dvou setech zdolaly slovinský pár Tjaša Kotniková, Tajda Lovšinová. Přímé přenosy zápasů sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Schneiderová/Kozuchová – Bianchinová/Scampoliová

Hermannová se Štochlovou na evropském šampionátu, kde byly loni sedmnácté, startují krátce po olympijských hrách. V Paříži prohrály v předkole play-off a skončily na 17. místě.

S Litevkami zvládly dvě vyrovnané koncovky a zvítězily 22:20 a 21:19. Ve středu je čeká rakouská dvojice Franziska Friedlová, Anja Trailovicová.

Dunárová s Mokrou potvrdily proti Slovinkám roli papírových favoritek. V úvodní sadě prohrávaly už o čtyři body, ale nakonec zvítězily 21:19, když proměnily třetí setbol. Také v druhém dějství měly zpočátku navrch Kotniková s Lovšinovou a vedly 10:6.

Od stavu 8:10 však předvedly české hráčky málo vídanou desetibodovou sérii a zápas rozhodly. V dalším duelu se ve středu utkají s osmatřicetiletou olympijskou vítězkou z Ria de Janeiro 2016 a někdejší mistryní světa i Evropy Laurou Ludwigovou a Louisou Lippmannovou z Německa.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Haagu, Apeldoornu a Arnhemu:

Ženy:

Skupina A: Hermannová, Štochlová (17-ČR) – Dumbauskaiteová, Vasiliauskaiteová (16-Lit.) 2:0 (20, 19).

Skupina E: Dunárová, Mokrá (21-ČR) – Kotniková, Lovšinová (28-Slovin.) 2:0 (19, 13).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články