Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
RunCzech 2024

Fousek ocenil reakci na Gruzii, reprezentaci ale bude řešit výkonný výbor

Předseda Fotbalové asociace ČR Petr Fousek po výhře 3:2 nad Ukrajinou pochválil trenéra národního týmu Ivana Haška za reakci mužstva na sobotní debakl 1:4 v Gruzii. Reprezentací se bude na svém zasedání za týden zabývat výkonný výbor FAČR. Fousek v rozhovoru pro ČT sport přímo neodpověděl na otázku, zda má realizační tým nadále plnou důvěru, z jeho slov to však spíše vyplývá.

Předseda FAČR Petr Fousek
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Příští týden je výkonný výbor a tam o těch věcech budeme diskutovat, co by třeba šlo zlepšit. V Lize národů zbývají čtyři zápasy, je vidět, že soupeři jsou těžcí. Myslím, že realizační tým dobře reagoval změnami v sestavě, které vedly k tomu, že jsme získali body. Takže uvidíme," uvedl Fousek.

Z výkonu při sobotní porážce 1:4 v Tbilisi byl hodně rozladěný a ještě pozdě večer po utkání promlouval k mužstvu.

"Myslím, že by to udělal každý předseda, protože výsledek a výkon nebyly hodné české reprezentace. Nebyl to dobrý vstup do Ligy národů. Kluci si něco řekli v kabině, něco si řekli s realizačním týmem. Ale já jsem o půlnoci cítil potřebu si svolat mužstvo i realizační tým a říct jim, že tohle se nemůže opakovat. Že je nutné to odčinit doma v zápase s Ukrajinou," řekl Fousek.

"Doufal jsem, že se budeme rehabilitovat výsledkem i výkonem. Máme první tři body. Měli jsme proti sobě silného soupeře. Bylo jednoznačně vidět, že Ukrajina je dobrý tým, který disponuje špičkovými hráči. Také jsme ještě hráli proti tomu tlaku, který na nás byl. Jsem rád, že jsme se rehabilitovali za Gruzii," doplnil.

V zápase v Edenu měli v hledišti výraznou početní převahu příznivci hostující Ukrajiny. "Fanoušků Ukrajiny tu bylo o něco víc než jen hostující sektor. Někteří z nich si to koupili přes české adresy, spousta z nich má české doklady. Nemůžeme se tomu vyhnout, všichni víme, že tu máme několik set Ukrajinců," připomněl Fousek, že Česko přijalo mnoho Ukrajincům po ruském vojenském útoku na jejich vlast.

"Ukrajinci byli slyšet v některých fázích zápasu víc, ale myslím, že atmosféra byla celkově dobrá," dodal šéf FAČR.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články