Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Švédští beachvolejbalisté Ahman s Hellvigem ozdobili skvělou sezonu olympijským zlatem

Švédští beachvolejbalisté David Ahman s Jonatanem Hellvigem nedali ve finále olympijských her šanci Němcům Nilsi Ehlersovi a Clemensi Wicklerovi a po výhře 21:10, 21:13 získali zlato. Dvojnásobní evropští šampioni a stříbrní z loňského mistrovství světa potvrdili pod Eiffelovou věží pozici nasazených jedniček a korunovali skvělou sezonu. Jejich fináloví přemožitelé z šampionátu v Mexiku Ondřej Perušič a David Schweiner obsadili v Paříži po vyřazení v osmifinále dělené deváté místo.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Beachvolejbalové zlato slaví Švédi Ahman a Hellvig
Dostupnost videa skončí: 14.08.2024 00:11

Švédští mladíci dnes ve finále od začátku dominovali a první set vyhráli díky několika Hellvigovým blokům i Ahmanovým zákrokům v poli drtivým rozdílem. Druhá sada byla dlouho vyrovnanější, ale za stavu 13:11 se Seveřanům povedla pětibodová šňůra a s přehledem dovedli zápas k vítězství.

Ve skupině přitom Ahman s Hellvigem na pařížském písku dvakrát prohráli a obsadili až třetí místo, avšak ve čtyřech zápasech play-off ztratili jediný set. Dvaadvacetiletí Švédové letos ovládli pět turnajů ze šesti, pouze na úvod sezony skončili v Dauhá druzí.

Obhájci zlata Norové Anders Mol a Christian Sörum získali po výhře 21:13, 21:16 nad Katařany Šarífem Janusem a Ahmedem Tidžanem bronz. Seveřané v Paříži pošesté zvítězili bez ztráty setu, pouze v semifinále těsně podlehli třetímu nasazenému páru Ehlers, Wickler. Turnajové dvojky se na stupně vítězů prosadily navzdory tomu, že Mol si v březnu při tréninku zlomil nohu. Na kurty se Norové vrátili v červnu čtvrtým místem v Ostravě, na dalších třech turnajích Beach Pro Tour už získali medaili.

Plážový volejbal:

Finále: Ahman, Hellwig (1-Švéd.) – Ehlers, Wickler (3-Něm.) 2:0 (10, 13),

o 3. místo: Mol, Sörum (2-Nor.) – Janus, Tidžan (13-Kat.) 2:0 (13, 16).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články