Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Velký sobotní souhrn: Hokejisté porazili Rusy, Krčmář stříbro neobhájil, Fernstädtová je bez medaile

Hokejová reprezentace začíná nabírat na obrátkách. V posledním zápase ve skupině ruský výběr udolala v prodloužení 6:5. Anna Fernstädtová na skeletonu útočila na medaili, ale skončila sedmá. Obhajoba stříbra z minulých Her ve sprintu biatlonistů se Michalu Krčmářovi nepovedla, ale šestnácté místo naznačilo zlepšení. Krasobruslařští sourozenci Taschlerovi byli v rytmickém tanci sedmnáctí a postoupili do volných jízd. Skokanům na lyžích se na velkém můstku nedařilo stejně jako štafetě běžkyň na lyžích.

Utkání ROV – Česko
zdroj: Reuters autor: Annegret Hilse

Hokej

Velkou gólovou přetahovanou českých a ruských hokejistů rozřešilo až prodloužení, ve kterém se radovali čeští reprezentanti po divokém výsledku 6:5. Národní tým přitom otočil průběžný nepříznivý stav z 1:2 na 4:2, jenže podobný obrat předvedli i Rusové. Remízu v základní hrací době obstaral Tomáš Hyka, v nastavení se trefil Libor Šulák, jenž využil čtvrtou přesilovou hru v utkání.

Hokejisté USA porazili v zámořském derby obhájce bronzu Kanadu 4:2. Naplno bodovali i ve druhém utkání a jsou blízko přímému postupu do olympijského čtvrtfinále. Na triumfu Američanů se podílelo kvarteto střelců, kapitán Andy Miele vedle gólu zaznamenal i asistenci. Slaví i Dánové, kteří si v Pekingu připsali druhé vítězství. Po úspěchu proti Čechům porazili Švýcarsko 5:3. Zvítězili i Němci, kteří udolali Čínu 3:2.

Švýcarské hokejistky si po osmi letech znovu zahrají o olympijské medaile. Ve čtvrtfinále ženského turnaje si poradily s Ruským olympijským výborem 4:2 a mohou navázat na bronz ze Soči 2014. Všechny semifinálové týmy vzešly z výkonnostní skupiny A, Finky rozdrtily Japonky 7:1.

Biatlon

Olympijský sprint se nejlépe povedl Johannesi Böovi z Norska. O necelou půlminutu na něj nestačil ani lídr Světového poháru Francouz Quentin Fillot Maillet, který už má zlato z vytrvalostního závodu. Obhájce stříbra z Pchjongčchangu Michal Krčmář se po posledním netrefeném terči vešel do první dvacítky.

Krasobruslení

Krasobruslařská sourozenecká dvojice Natálie a Filip Taschlerovi na olympijských hrách v Pekingu obsadili v rytmickém tanci sedmnácté místo a díky tomu postoupili mezi dvacítku, která pojede volné tance. Čeští reprezentanti si polepší oproti loňskému mistrovství světa, kde skončili dvaadvacátí. Vedou čtyřnásobní mistři světa Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron, kteří při prvním startu na vrcholné akci od ME 2020 překonali vlastní světový rekord.

Skeleton

Anna Fernstädtová medaili nepřiveze. Česká skeletonistka nedokázala v závěrečném dni vylepšit své umístění z pátku a v konečném účtování jí tak patří sedmá příčka. Ze zlata se překvapivě raduje Němka Hannah Neiseová, na kterou ztratila Fernstädtová v součtu všech jízd sekundu a sedmdesát setin. Od medaile českou reprezentantku dělila méně než sekunda.

Běh na lyžích

Ruské běžkyně na lyžích ovládly štafetu na 4x5 kilometrů. Čtveřice Julia Stupaková, Natalja Něprjajevová, Taťana Sorinová a Veronika Stěpanovová zopakovaly zlatou medaili. O stříbru rozhodl až finiš. V něm o 2,5 sekundy zvítězily Němky před Švédkami. České kvarteto Tereza Beranová, Petra Nováková, Kateřina Janatová a Petra Hynčicová dojelo na 13. pozici s téměř šestiminutovým mankem. Triumf obhajující norská štafeta skončila pátá.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy běžkařek po týmové štafetě

Skoky na lyžích

Boj o zlato na velkém můstku na Hrách v Pekingu vyhrál norský skokan na lyžích Marius Lindvik před Japoncem Rjojem Kobajašim. Bronz získal lídr Světového poháru Karl Geiger z Německa. Z české čtveřice Roman Koudelka, Radek Rýdl, Filip Sakala a Čestmír Kožíšek nespostoupil do 2. kola nikdo. Nejlepší z nich byl nakonec jednačtyřicátý Koudelka. Českou výpravu může těšit alespoň návrat  Viktora Poláška, který mohl po osmi dnech a dvou negativních testech na koronavirus konečně opustit izolaci.

Rychlobruslení

Rychlobruslař Kao Tching-jü zvítězil v závodě na pět set metrů na dlouhé dráze. Pro Čínu získal vůbec první rychlobruslařské mužské zlato z dlouhé dráhy. Stříbrný skončil stejně jako v Pchjongčchangu Čcha Min-kju z Jižní Koreje, třetí místo vybojoval Wataru Morišige z Japonska.

Je nám líto, video expirovalo.
Kao Tching-jü bere první mužské rychlobruslařské zlato pro Čínu

Curling

Zápas obhájkyň prvenství Švédek s na každém turnaji favorizovanými Kanaďankami skončil v základní skupině těsně výhrou Seveřanek 7:6. Rozhodovalo se až po posledním odhozeném kameni měřením. Stejné týmy se potkaly i v mužské části a i zde se po výsledku 7:4 radovali Švédové, kteří obhajují stříbrné medaile.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články