Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kao Tching-jü ovládl 500 metrů a je prvním čínským vítězem na dlouhé dráze

Rychlobruslař Kao Tching-jü zvítězil v závodě na pět set metrů na dlouhé dráze. Pro Čínu získal vůbec první rychlobruslařské mužské zlato z dlouhé dráhy. Stříbrný skončil stejně jako v Pchjongčchangu Čcha Min-kju z Jižní Koreje, třetí místo vybojoval Wataru Morišige z Japonska.

Je nám líto, video expirovalo.
Kao Tching-jü bere první mužské rychlobruslařské zlato pro Čínu

Kao Tching-jü startoval už v sedmé z patnácti rozjížděk a časem 34,32 vylepšil o devět setin sekundy olympijský rekord Haavarda Holmefjorda Lorentzena. Pak už domácí favorit pouze sledoval, jak se jeho výkon snaží marně překonat soupeři.

Nejvíce se k němu přiblížil Korejec Čcha Min-kjo, jenž ztratil sedm setin sekundy a zopakoval stříbrný výsledek z Pchjongčchangu. Bronz získal s odstupem 17 setin Japonec Wataru Morišige, další tři setiny za ním skončil na čtvrtém místě úřadující mistr světa a vedoucí muž Světového poháru Laurent Debreuil z Kanady.

V celkově sedmé soutěži v hale přezdívané "Ledová stuha" se poprvé nedostal na stupně vítězů žádný reprezentant Nizozemska. Nejlepším zástupcem rychlobruslařské velmoci byl dnes dvanáctý Merijn Scheperkamp. Norský obhájce zlata Lorentzen byl patnáctý.

Muži - 500 m:

1. Kao Tching-jü (Čína) 34,32, 2. Čcha Min-kjo (Korea) 34,39, 3. Morišige (Jap.) 34,49, 4. Dubreuil (Kan.) 34,522, 5. Michalski (Pol.) 34,524, 6. Kim Čun-ho (Korea) 34,54, 7. Arefjev (Rus.) 34,56, 8. Murakami (Jap.) 34,57, 9. Muštakov 34,60, 10. Murašov (oba Rus.) 34,63.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články