Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Curlingové šlágry ovládli na obou frontách reprezentanti Švédska

Zápas obhájkyň prvenství Švédek a na každém turnaji favorizovaných Kanaďanek skončil těsným rozdílem 7:6. Rozhodovalo se až po posledním odhozeném kameni měřením. Stejné týmy se potkaly i v mužské části a i zde se po výsledku 7:4 radovali Seveřani, kteří obhajují stříbrné medaile.

Radost švédských curlerek po vítězství nad Kanadou
zdroj: Reuters

Zlatá skipka z Pchjongčchangu Švédka Anna Hasselborgová se snažila po většinu zápasu držet otěže utkání ve svých rukou. Naopak její protivnice Jennifer Jonesová často musela hasit chyby a hrát složitější kameny.

Ráz utkání udal pátý end, ve kterém Švédky chytrou koncovkou získaly tři body. Jenže Kanaďanky se nevzdávaly a i olympijské šampionky začaly chybovat. V posledním endu po dvou hrubkách daly Švédky ještě soupeřkám šanci na srovnání, ale Jonesová závěrečný double take out nezvládla. Ke slovu se ještě dostal rozhodčí s měřidlem. A verdikt byl jasný: pouhá kanadská jednička na srovnání nestačila.

Poslechněte si Peking fokus podcast o olympijské pouti českých curlerů:

Korejky si jasně poradily s reprezentantkami ROV 9:5. Japonky vstaly z mrtvých v desátém endu, když trojkou obrátily stav duelu s Dánskem na konečných 8:7.

Zatímco Švýcarky a Američanky, které měly tentokráte volno, mají na svém kontě tři vítězství, opačnou bilancí se mohou "pyšnit" curlerky ROV a Číňanky.

Obhájci zlata zaváhali s Norskem

Stoprocentní zatím zůstávají favorizovaní Švédové pod vedením legendárního Niklase Edina, který velice touží po jediném triumfu, na který ještě nedosáhl. Kanaďané s nimi hráli vyrovnaný duel, který byl ještě po pátém endu nerozhodný 2:2. Druhou polovinu ale zvládli Švédové lépe a zvítězili 7:4.

Obhájci olympijského prvenství z USA znovu prohráli, tentokrát o jeden bod 6:7 s Norskem. To bronzový celek z Koreje Švýcarsko si poradil s Dány 8:6. V posledním zápase dali domácí Číňané tři trojky a porazili Itálii 12:9.

Do play-off postoupí v obou turnajích nejlepší čtyři celky.

Curling:

Muži - základní skupina:

Čína - Itálie 12:9, Švédsko - Kanada 7:4, Švýcarsko - Dánsko 8:6, Norsko - USA 7:6.

Ženy - základní skupina:

Švédsko - Kanada 7:6, Jižní Korea - Rusko 9:5, Japonsko - Dánsko 8:7,  Japonsko - Rusko 10:5, Švýcarsko - Dánsko 8:5, Británie - USA 10:5, Čína - Švédsko 9:6.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články