Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Velký pondělní souhrn: Ledecká zrychluje, Dvořák s Noskem útočí na desítku, Taschlerovi jsou šestnáctí

Česká olympijská medailová naděje Ester Ledecká už v Pekingu jedno zlato získala na snowboardu a o další medaili se pokusí ve sjezdu na lyžích. Ve druhém tréninku byla sedmá. Sourozenci Taschlerovi ve volném tanci postoupili o jedno místo na šestnáctou příčku. Z dvanácté pozice v polovině závodu soutěže budou útočit bobisté Dominik Dvořák a Jakub Nosek na nejlepší desítku. Družstvo skokanů na lyžích těsně neprošlo do finálové osmičky, podobně dopadla v big airu na snowboardu Šárka Pančochová.

Natálie a Filip Taschlerovi
zdroj: ČTK/AP autor: Kazuki Wakasugi, Yomiuri

Alpské lyžování

Ester Ledecká zajela v pondělním tréninku na olympijský sjezd sedmý čas a oproti úvodní sobotní tréninkové jízdě si na sjezdovce The Rock polepšila o čtyři příčky. Nejlepší sjezdařka sezony Italka Sofia Goggiaová, která se na olympijský start chystá tři týdny po zranění kolena, byla čtvrtá. Druhý trénink na úterní závod vyhrála Joana Hählenová ze Švýcarska.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká se chystá na sjezd a zrychluje

Skoky na lyžích

Soutěž družstev ve skoku na lyžích ovládli Rakušané. Na zimních Hrách triumfovali poprvé od Vancouveru 2010 zásluhou čtveřice Stefan Kraft, Daniel Huber, Jan Hörl a Manuel Fettner, která porazila o 8,3 bodu Slovinsko. Bronzovou medaili vybojovali Němci s náskokem osmi desetin bodu před obhájci olympijského zlata Nory. Čeští reprezentanti Viktor Polášek, Čestmír Kožíšek, Filip Sakala a Roman Koudelka byli devátí a nepostoupili do finálové osmičky.

Boby

Bob Francesca Friedricha a Thorstena Margise těžko hledá konkurenci v jakémkoli závodě. I úvod olympijské soutěže zvládli tito Němci nejlépe ze všech. Před krajanem Johannesem Lochnerem vede o 15 setin sekundy. Česká posádka Dominik Dvořák a Jakub Nosek si po druhé jízdě polepšila na 12. příčku, kterou se pokusí ve dvou závěrečných jízdách v úterý ještě vylepšit.

Vůbec první olympijskou vítězkou v monobobu se stala Američanka Kaillie Humphriesová. V ledovém korytě v Jen-čchingu ukončila dosavadní nadvládu německé reprezentace, jejíž závodníci opanovali všechny soutěže v jízdě na saních a skeletonu. Šestatřicetiletá kanadská rodačka získala pod pěti kruhy třetí zlato, ale první v barvách USA.

Krasobruslení

Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron se po čtyřech světových titulech dočkali i olympijského zlata v tancích na ledě. Po rytmickém tanci předvedli Francouzi nejlepší i volný tanec a rekordním součtem 226,98 bodu za sebou nechali o víc než šest bodů mistry světa i Evropy Victorii Sinicinovou a Nikitu Kacalapova z Ruska. Čeští reprezentanti Natálie a Filip Taschlerovi si polepšili o jednu příčku na šestnácté místo.

Big air

I třetí pokus snowboardistky Šárky Pančochové na Hrách v Pekingu skončil v kvalifikaci. Tentokrát zůstala před branami finále v big airu, i když k postupu měla hodně blízko, od finále ji na čtrnáctém místě dělilo jen 4,5 bodu. Před tím se neprosadila ve slopestylu ani na U-rampě.

Hokej

Kanadské hokejistky zvítězily v semifinále nad Švýcarskem 10:3 a v sedmém ženském turnaji pod pěti kruhy budou bojovat o pátý triumf. Obhájkyně stříbra z Pchjongčchangu jsou zatím suverénní a mohou navázat na zlaté medaile z let 2002, 2006, 2010 a 2014. Při premiéře v roce 1998 v Naganu byly Kanaďanky druhé.

Akrobatické skoky na lyžích

Soutěž v akrobatických skocích vyhrála čínská reprezentantka Sü Meng-tchao, která v Pekingu získala už druhou medaili. Stříbro brala běloruská obhájkyně zlata Hanna Huskovová a bronz Američanka Megan Nicková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články