Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Ledecká ve druhém tréninku sjezdu zrychlila o téměř jednu sekundu

Ester Ledecká obsadila v pondělním tréninku na olympijský sjezd v Pekingu sedmé místo a oproti úvodní zkušební jízdě ze soboty si na sjezdovce The Rock polepšila o čtyři příčky. Nejlepší sjezdařka sezony Italka Sofia Goggiaová, která se na olympijský start chystá tři týdny po zranění kolena, byla čtvrtá. Druhý trénink na úterní závod vyhrála Joana Hählenová ze Švýcarska.

Ester Ledecká při tréninku před závodem ve sjezdu
zdroj: ČTK/AP autor: Robert F. Bukaty
Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká se chystá na sjezd a zrychluje

Po neděli, kdy se kvůli přívalům sněhu nemohl odjet plánovaný druhý trénink, měly lyžařky ve středisku Jen-čching opět slunečné počasí. Ledecká vyrazila na trať jako devatenáctá a časem 1:33,89, který byl oproti sobotě o takřka sekundu rychlejší, se zařadila na šesté místo. Z dalších soupeřek ji pak předstihla už jen Hählenová, za kterou česká vítězka paralelního obřího slalomu na snowboardu zaostala o 71 setin.

Goggiaová, která si při pádu v lednovém v super-G v Cortině d'Ampezzo poškodila zkřížený vaz a naštípla holenní kost, vzdala při pokusu o návrat start v super-G, tréninky sjezdu jí ale daly naději. Na nejrychlejší Švýcarku dnes ztratila 61 setin.

Druhou tréninkovou jízdu v Jen-čchingu absolvovala i Tereza Nová, která oproti první zkušenosti o sekundu a půl zrychlila a se ztrátou 5,29 na nejlepší obsadila opět 41. místo. Barbora Nováková, jež úvodní trénink kvůli problémům s kotníkem vynechala, zaostala na 44. příčce o 8,84 sekundy.

Výsledky tréninku na sjezd na ZOH v Pekingu

Sjezdové lyžování - ženy, druhý trénink na sjezd:

1. Hählenová (Švýc.) 1:33,18, 2. Weidleová (Něm.) -0,23, 3. Mowinckelová (Nor.) -0,59, ... 7. Ledecká -0,71, 41. Nová -5,29, 44. Nováková (všechny ČR) -8,84.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články