Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Friedrich po prvním dnu vládne dvojbobům, Češi po skvělé druhé jízdě drží dvanácté místo

Bob Francesca Friedricha a Thorstena Margise těžko hledá konkurenci v jakémkoli závodě. I úvod olympijské soutěže zvládli tito Němci nejlépe ze všech. Před krajanem Johannesem Lochnerem vede o 15 setin sekundy. Česká posádka Dominik Dvořák a Jakub Nosek si po druhé jízdě polepšila na průběžnou 12. příčku. Závod vyvrcholí v úterý.

"Poločas hodnotíme pozitivně, protože ze startovního čísla 24 to nebylo jednoduché, ale bojujeme. Druhou jízdou jsme ukázali, že máme na to se přiblížit desítce, kterou chceme," řekl pilot Dvořák.

Dvořák s Noskem obsadili před čtyřmi lety v Pchjongčchangu 17. místo a před odletem do Pekingu si jako cíl dali umístění v první desítce. Po dvou jízdách je od výsledku, na který Češi naposledy dosáhli v roce 1998, dělí 25 setin.

Česká posádka do olympijského závodu vstoupila patnáctou příčkou v první jízdě. Ve druhé však Dvořák s Noskem zaznamenali jedenáctý čas a v průběžném pořadí se posunuli o tři místa. "Možná kdybych si odpustil chybičku ve třináctce ve druhé jízdě, ale to je úsek, kde chybují všichni ostatní. Takže po technické stránce spokojenost," dodal Dvořák.

Ve vedení je suverén posledních let Friedrich. Německý pilot, který před čtyřmi lety ovládl v Pchjongčchangu i závod čtyřbobů, vede s náskokem 15 setin. Druhou jízdu ale zvládl lépe Lochner. Třetí je už s výraznější ztrátou Rus Rostislav Gajtjukevič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články