Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nejpovedeněji skákala favoritka Sü Meng-tchao, vyhrála o méně než bod

Soutěž v akrobatických skocích vyhrála domácí Sü Meng-tchao a v Pekingu získala druhou medaili. Stříbro brala běloruská obhájkyně zlata Hanna Huskovová, bronz vybojovala Američanka Megan Nicková.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam superfinále akrobatických skoků žen

Sü Meng-tchao v dramatickém finále od rozhodčích dostala 108,61 bodu a Huskovovou porazila o 66 setin.

Jednatřicetiletá Číňanka, která v roce 2013 triumfovala na mistrovství světa a pětkrát ovládla celkové hodnocení Světového poháru, se na svých čtvrtých Hrách dočkala i vytouženého olympijského zlata.

Těsné vítězství oslavila nadšeným výkřikem: "Mise je splněna!"

Čínské skokanky dosud vybojovaly na OH pět stříbrných a dvě bronzové medaile. Na nejvyšší stupínek dosáhla až Sü Meng-tchao, navíc na domácí půdě.

Po jejím triumfu nadšeně jásala asi stovka fanoušků, která se dostala do areálu. "Chtěli jste Hry, co vás pohltí, tak jsem vám je dala," uvedla vítězka 27 závodů Světového poháru. V Pekingu už získala stříbro v soutěži smíšených družstev a druhá byla i mezi jednotlivkyněmi v Soči.

Se čtvrtým místem se musela spokojit další bývalá mistryně světa Ashley Caldwellová, která pomohla v Pekingu ke zlatu smíšenému družstvu. "Mám to nejlepší i nejhorší umístění, co může být," konstatovala. Číňance upřímně gratulovala.

"Vyhrát zlato na domácí půdě je pro ni úžasný úspěch. Vehnalo mi to slzy do očí, stejně jako ten smutek," prohlásila Caldwellová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články