Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Po druhém gólu jsme se sesypali. Už dávno nepatříme k velmocím, míní Hrubec

Vyřazení v předkole play-off olympijského turnaje v Pekingu potvrzuje podle brankáře Šimona Hrubce fakt, že Česko už dávno nepatří mezi hokejové velmoci. Za zásadní moment utkání se Švýcarskem považuje dva inkasované góly v rozmezí 13 sekund v první třetině.

"Už dávno nejsme hokejová velmoc, jakou jsme bývali před deseti lety," konstatoval Hrubec po porážce 2:4, která znamená, že Češi skončí devátí.

Na medaile, které vozili z vrcholných akcí pravidelně, čekají už deset let. "Dřívější úspěchy nároďáku nás formovaly. Díky nim jsme začínali hrát hokej, ale teď si musíme nalít čistého vína," řekl Hrubec a dodal: "Zlatá generace je pryč. My musíme být pokornější. Samozřejmě, mít v hlavě, že chceme vyhrávat, ale už nepatříme k favoritům."

Češi porazili Švýcary v základní skupině, ale podle Hrubce to nic neznamenalo. "Měli skvělé mužstvo a byla jen otázka času, kdy se rozehrají. Podle mě byli favorité oni," mínil brankář.

V úterním předkole play-off hokejisté sice vedli, ale ještě v první třetině po dvou trefách v rozmezí třinácti vteřin soupeř vývoj otočil. "Měli jsme smůlu. Puk se odrážel šťastně pro Švýcary," pokračoval gólman Omsku. "Mrzí mě, že jsme po druhém zásahu upustili od našeho plánu. Přijde mi, že jsme se sesypali. Začali jsme to po sobě házet. Chyběla nám lehkost."

Naopak reprezentanti ze země helvétského kříže hráli podle něj obětavě. "Dostali jsme se do šancí, ale nenapadalo nám to tam a oni všechno blokovali. Když nevystřelíte hned, v cestě vám už stojí hráč," dodal Hrubec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články