Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Ptýrovský cyklobiatlon

Velký nedělní souhrn: Postup Seemanové a hladký start Perušiče se Schweinerem

První olympijský víkend je u konce. Barbora Seemanová postoupila do finále kraulařské dvoustovky. Po propršené sobotě se naplno rozehrály tenisové turnaje, kde postup do dalšího kola oslavili Tomáš Macháč, Jakub Menšík a Barbora Krejčíková. A úspěšně začal turnaj i pro Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera, kteří vyhráli nad kanadskými soupeři 2:0 na sety. On-line přenos z olympijského dění najdete ZDE.

David Schweiner a Ondřej Perušič
zdroj: ČTK / Profimedia

Bezbolestný vstup pro Perušiče se Schweinerem

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem zahájili olympijský turnaj výhrou 2:0 nad kanadským párem Samuel Schachter, Daniel Dearing. Méně úspěšné byly Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou, které na hřišti pod Eiffelovou věží nestačily ve dvou setech na Američanky Kelly Chengová se Sarou Hughesovou.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Perušič, Schweiner – Schachter, Dearing
Dostupnost videa skončí: 31.07.2024 19:57

Seemanová prošla do finále kraulařské dvoustovky, Knedla dvanáctý

Barbora Seemanová sice zaostala za svým čerstvým rekordem z Londýna, avšak mezi osmičkou nejlepších plavkyň na trati 200 metrů volným způsobem chybět nebude. Časem 1:56,06 postoupila mezi nejlepší ze šestého místa. O boj mezi elitu usiloval devatenáctiletý znakař Miroslav Knedla, který nakonec skončil dvanáctý. Kristýna Horská obsadila na doplňkové prsařské stovce 28. místo a z rozplavby nepostoupila.

Český tenis konečně zasáhl do olympijského dění

Jako první dohrála svůj zápas tenisového turnaje singlu Linda Nosková, která však v prvním kole nestačila na Číňanku Wang Si-jü, které podlehla dvakrát 3:6. Naopak z vítězství se radovala Krejčíková, jež musela proti Španělce Saře Sorribesové Tormové zápas otáčet a nakonec zvítězila 2:1 po setech 4:6, 6:0 a 7:6 (7:2). Postoupil i Tomáš Macháč a Jakub Menšík, končí naopak Karolína Muchová a Kateřina Siniaková.

Matelová poprvé dokázala na olympiádě zvítězit

Stolní tenistka Hana Matelová zvládla svůj úvodní zápas a postoupila do druhého kola olympijského turnaje. Čtyřiatřicetiletá hráčka porazila Yang Xiaoxin z Monaka 4:2 na sety a na třetí pokus se na OH dočkala výhry.

Badmintonisté Mendrek s Králem prohráli i podruhé

Adam Mendrek a Ondřej Král prohráli ve svém druhém utkání 10:21, 13:21 s thajskou dvojicí Supak Džomkoh, Kittinupong Kedren a do čtvrtfinále nepostoupí. V sobotu olympijští debutanti na úvod bojů ve skupině B podlehli korejské dvojici Kang Min-hjok, So Sung-če. Prohrál také Jan Louda, který podlehl v úvodním zápase s favorizovaným Loh Kean Yewem ze Singapuru 13:21, 10:21.

Artamonova neprošla gymnastickou kvalifikací

Jediná zástupkyně české sportovní gymnastiky Soňa Artamonova se s Paříží rozloučí po kvalifikaci víceboje. Po čtyřech z pěti skupin patří šestnáctileté debutantce pod pěti kruhy 37. místo, jež nebude stačit na finále pro 24 nejlepších ani po redukci na dvě závodnice na zemi.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Gymnastické vystoupení Soni Artamonové
Dostupnost videa skončí: 31.07.2024 20:14

Kordista Jurka vybojoval postup do druhého kola, tam ale české trio dohrálo

Skvěle vstoupil do olympijského turnaje kordista Jakub Jurka. Olomoucký šermíř porazil v předkole Egypťana Mahmúda Muhsina 15:8 a vysloužil si místenku mezi nejlepšími 32 účastníky. Jurka tak doplnil další dva české zástupce Jiřího Berana a Martina Rubeše ve druhém kole, ale to byla jejich konečná.

Beran nestačil na domácího Romaina Cannoneho, dvaačtyřicetiletý český reprezentant prohrál duel s předloňským mistrem světa 8:15. Rubeš se musel sklonit před italským vicemistrem světa Davidem di Verolim po výsledku 10:14 a Jurka podlehl Gergelymu Siklósimu z Maďarska 5:15.

Galušková po chybě končí

Velké zklamání čekalo na Antonii Galuškovou v cíli semifinálové olympijské jízdy. Po sobotním čistém výkonu třiadvacetiletá vodní slalomářka neprojela v závěru pařížské trati podle sudích branku a s padesátisekundovou penalizací tak zaujala na své první olympiádě nepostupové 21. místo.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Semifinálová jízda Antonie Galuškové
Dostupnost videa skončí: 31.07.2024 19:15

Češi jsou v semifinále veslařské regaty

Všechny tři české veslařské posádky postoupily na olympijských hrách v Paříži přímo do semifinále. Z druhého místa v rozjížďce to zvládl dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil s Jiřím Šimánkem, třetí dojely Pavlína Flamíková s Radkou Novotníkovou na dvojce bez kormidelnice. Už v sobotu se mezi dvanáctku nejlepších kvalifikoval dvojskif Lenka Lukšová, Anna Šantrůčková.

Blažíčkové se nevedlo ve vzduchové pušce ani v singlu

Sportovní střelkyně Veronika Blažíčková obsadila v kvalifikaci soutěže ve vzduchové pušce 34. místo a do finálové osmičky nepostoupila. Jednadvacetiletá česká reprezentantka nastřílela 625,1 bodu. Od postupu ji dělilo 6,2 bodu. Kvalifikaci ovládla šestnáctiletá Korejka Pan Ho-čin v olympijském rekordu 634,5 bodu.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Blažíčková: Je to asi můj nejhorší výsledek v sezoně
Dostupnost videa skončí: 31.07.2024 11:48

Také druhé zlato ve sportovní střelbě putuje do Číny. Ve vzduchové pistoli zvítězil Sie Jü před Italy Federicem Nilem Maldinim a Paolem Monnou. Čtyřiadvacetiletý mistr světa v libovolné pistoli se ujal ve finále vedení v sedmé položce a první místo už udržel. Navázal na sobotní triumf krajanů Šeng Li-chaoa a Chuang Jü-tching, kteří vyhráli soutěž smíšených dvojic ve vzduchové pušce.

Jezdec Trunda je po cross country na 56. místě, Příhoda dosoutěžil

Miroslavu Trundovi s koněm Shutterflyke patří po cross country olympijské soutěže ve všestrannosti 56. místo. Druhý český reprezentant Miloslav Příhoda s Ferreolusem na trati ve Versailles chybovali a byli vyřazeni.

Devětatřicetiletý Trunda má na kontě 125 trestných bodů a v průběžném pořadí zůstává na posledním místě. Čtyřiatřicetiletému Příhodovi po sobotní drezuře patřila 45. příčka, ale po chybě na jedné z překážek nedodržel stanovenou trasu a soutěž pro něj skončila.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih závodu v jezdecké všestrannosti

Burska a Tkadlecová začaly regatu na jedenáctém místě

Jachtařky Zosia Burska a Sára Tkadlecová figurují po prvních třech jízdách olympijské regaty ve třídě 49erFX na jedenáctém místě. Na zahájení soutěže v Marseille marně čekaly windsurfařky včetně české reprezentantky Kateřiny Švíkové, pořadatelé nakonec vzdali čekání na potřebný vítr a plánované čtyři jízdy odložili.

Francouzská bikerka Ferrandová-Prévotová se dočkala zlata

Závod horských kol vyhrála domácí hvězda Pauline Ferrandová-Prévotová před Američankou Haley Battenovou a Švédkou Jenny Rissvedsovou. Jediná Češka na startu Adéla Holubová obsadila při olympijské premiéře 31. místo.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závěr ženského cross country
Dostupnost videa skončí: 31.07.2024 15:46
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články