Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Artamonová při olympijské premiéře z gymnastické kvalifikace nepostoupila. Užila jsem si to, přiznala

Jediná zástupkyně české sportovní gymnastiky Soňa Artamonová se s olympiádou rozloučí už po kvalifikaci víceboje. Šestnáctiletá debutantka pod pěti kruhy v ní obsadila 46. místo, což nestačilo na finále pro 24 nejlepších ani po redukci na dvě závodnice na zemi.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Gymnastické vystoupení Soni Artamonové
Dostupnost videa skončí: 31.07.2024 20:14

Nejmladší česká olympionička v Paříži předvedla čistý víceboj bez výrazné chyby a nasbírala celkem 50,599 bodu.

Na bradlech a prostných skončila Artamonová na začátku sedmé desítky, ve své nejsilnější disciplíně kladině byla na 38. pozici.

"Já jsem celkem spokojená, moc jsem si to užila. To je právě to důležité," prozradila Artamonová v rozhovoru pro ČT sport.

Atmosféra se jí líbila. "Lidé řvali dost, ani jsem nebyla moc nervózní. To bylo překvapení. Všude jsem zvládla zabojovat tak, jak to umím na trénincích," přiznala s tím, že byla ráda, že ji v hale Bercy podpořili rodiče.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Kvalifikační víceboj Simone Bilesové
Dostupnost videa skončí: 31.07.2024 23:26

Kvalifikaci čtyřboje vyhrála hvězdná Simone Bilesová, jež před zraky celebrit typu herce Toma Cruise či zpěvačky Ariany Grande cvičila se zabandážovanou levou nohou.

Navzdory drobnému handicapu dostala sedmadvacetiletá Američanka 59,566 bodu a zvítězila před Brazilkou Rebecou Andradeovou (57,700) a krajankou Sunisou Leeovou (56,132).

Držitelka 27 zlatých medailí z OH a MS se zároveň může chystat na finále s americkým družstvem a také na medailové soutěže na přeskoku, prostných a kladině.

Dílčí neúspěch čtyřnásobná olympijská šampionka z Ria de Janeiro zaznamenala pouze na bradlech, na kterých jí finále o jedno místo uteklo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články