Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dvojka Flamíkové s Novotníkovou i dvojskif Šimánka s Vraštilem postoupily do semifinále

Veslařky Pavlína Flamíková s Radkou Novotníkovou postoupily na dvojce bez kormidelnice do semifinále olympijských her v Paříži. Svěřenkyně trenéra Tomáše Kacovského obsadily v rozjížďce třetí místo, které jim zajistilo přímý postup do další části regaty. Do semifinále postoupil z druhého místa v rozjížďce i dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil s Jiřím Šimánkem.

Pavlína Flamíková s Radkou Novotníkovou během olympijské rozjížďky
zdroj: ČTK/Profimedia/AP autor: Lindsey Wasson

Flamíková s Novotníkovou se při své olympijské premiéře dlouho držely na druhém místě za hlavními favoritkami, úřadujícími evropskými šampionkami Ioanou Vrinceanuovou a Roxanou Anghelovou z Rumunska. V závěrečném finiši je těsně předstihly Irky Aifrica Keoghová a Fiona Murtaghová, poslední postupové místo ale Češky uhájily. Semifinále je čeká ve středu.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Rozjížďka dvojky žen s Flamíkovou a Novotníkovou
Dostupnost videa skončí: 31.07.2024 11:23

Nejtěžší úkol měli ve Vaires-sur-Marne Vraštil se Šimánkem. V jediné olympijské kategorii lehkých vah mezi muži startuje 16 posádek a v rozjížďce byla ve hře jen dvě přímá postupová místa.

Soupeřem české dvojice byli navíc i jedni z hlavních favoritů, medailisté z olympijských her, mistrovství světa i Evropy Italové Stefano Oppo a Gabriel Soares. Svěřenci trenéra Michala Vabrouška se ale hned po startu usadili na druhém místě za Italy, vypracovali si bezpečný náskok na další trojici a i přes viditelné polevení v závěru kontrolovali přímý postup. I Vraštila se Šimánkem čeká semifinálová jízda ve středu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články