Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Volejbalový magazín

Mendrek s Králem prohráli i s Thajci a debut již postupem neozdobí, prohrál také Louda

Adam Mendrek a Ondřej Král prohráli ve svém druhém utkání 10:21, 13:21 s thajskou dvojicí Supak Džomkoh, Kittinupong Kedren a do čtvrtfinále nepostoupí. V sobotu olympijští debutanti na úvod bojů ve skupině B podlehli korejské dvojici Kang Min-hjok, So Sung-če. Úvodní porážku si ve dvouhře připsal Jan Louda, který nestačil na Singapurčana Loh Kean Yewa.

Mendrek s Králem, kteří se na olympijské hry probojovali jako první čeští deblisté v historii, ztratili první sadu jednoznačně. Úvod druhé se jim podařilo zdramatizovat, když se ze stavu 1:4 dostali do svého jediného vedení v zápase 6:5. Thajci ale následně otočili a získali čtyřbodový náskok, který postupně navyšovali. Duel trval 32 minut.

Na závěr svého olympijského vystoupení se Češi střetnou v úterý večer s domácí francouzskou dvojicí Christo Popov, Toma Junior Popov, jež je také po dvou porážkách bez šance na postup do čtvrtfinále.

Louda měl první set proti favoritovi nadějně rozehraný, jenže od stavu 11:13 už mu třináctý hráč světa nepovolil ani bod. Druhou sadu rozhodl desátý nasazený Loh Kean Yew šestibodovou šňůrou za stavu 8:8. V závěru už dominoval a zvítězil 21:13, 21:10. Loudovým druhým soupeřem v tříčlenné základní skupině bude Salvadorec Uriel Canjura, do play-off postoupí jen jeden hráč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články