Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Sparta utnula vítěznou sérii Třince výhrou 2:1

Praha - Cenné vítězství 2:1 získala ve šlágru 13. kola Sparta na ledě lídra z Třince. První branku vstřelil hostující Petr Kumstát v oslabení. Vyrovnání zařídil Daniel Rákos. Čtyři minuty před koncem rozhodl Daniel Přibyl. Oceláři po osmi výhrách v řadě nebodovali. Hosté si připsali čtvrtou výhru z posledních pěti zápasů, Třinec v nové Werk Aréně utržil druhou prohru.

Daniel Přibyl
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Po dlouhé šňůře výher narazila kosa na kámen. Sparta si nenechala vnutit styl Ocelářů a v úvodním nasazení ji utvrdila velká šance z třetí minuty, kdy Barinka po Orsavově chybě v rozehrávce zazvonil na tyč. I další šance patřila hostům, ale Kumstátův výpad z křídla dokázal Hrubec pokrýt.

Pražané však svůj koncentrovaný výkon z první části nakonec gólem podložili. V třinecké přesilovce se utrhli do brejku a Hrubec na Kumstátovo zakončení z voleje nemohl při vší snaze dosáhnout. Jeho neprůstřelnost tak po 197 minutách skončila a Oceláři poprvé od 4. kola a derby s Vítkovicemi v utkání prohrávali.

Domácí se proti výborně organizované defenzivě soupeře prosazovali jen ztuha. Šancí si za poslední domácí zápasy vypracovali daleko nejméně, ale Sparta jim v druhé části dobývání usnadnila nekázní. Hostující defenzívu prolomil ve 27. minutě Rákos, který v klasické přesilovce znásobené Cinglovou ztrátou hokejky doklepl za Novotného vyražený Douderův pokus.

Třinec mohl z chvilkového náporu vytěžit obrat, ale Irglova rána ve vyložené příležitosti těsně minula bránu. Sparta vinou faulů nebyla tolik ve hře jako z první části. Domácím dokonce na 36 sekund dopřála přesilovku pět na tři, ale to nejlepší z třinecké sestavy obléhalo Novotného bez výsledku.

Skvělé obrany toho na obou stranách k brankářům moc nepustily. Mohla rozhodnout jedna náhodná teč, ke které se ve 45. minutě dostal Rákos, ale Novotný si s nečekanou změnou směru kotouče reflexivně poradil. Sparta nebránila jen remízu a k výhře v normálním čase neměla dále. Ale po Buchteleho teči se puk v 52. minutě odrazil od Hrubcovy masky a vzápětí Pechův švih gólman ukryl v lapačce.

Čtyři minuty před koncem však Rákosův zásah do Barinkova obličeje potrestal v přesilovce pět na čtyři Přibyl, který rychlou souhru zakončil přesnou střelou z mezikruží. Domácím v závěru ztvrdly ruce. Byť při Kumstátově vyloučení hráli poslední minutu šest na čtyři, Novotného už neohrozili, po zásahu kotoučem naopak předčasně do šatny odkulhal jejich klíčový bek Roth.

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Rákos (M. Doudera, Žejdl) - 15. Kumstát (Pech), 56. Přibyl (J. Hlinka, Polášek). Rozhodčí: Hradil, Lacina - Bryška, Skopal. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5200.

Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, M. Doudera, Nosek, Linhart, Trončinský - Jašek, Kreps, Dravecký - Irgl, Polanský, Adamský - Rákos, Žejdl, Orsava - Ciencala, M. Růžička, Kindl. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Sparta: F. Novotný - Hrbas, Barinka, Piskáček, Polášek, Ďaloga, J. Mikuš, K. Pilař - Kumstát, Pech, Rolinek - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Klimek, Cingel, Sabolič - Dvořáček, Volek, J. Černoch. Trenéři: Jandač a Moták.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy