Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP horských kol 2024

Vrána přesvědčil Capitals, s klubem měl podepsat roční smlouvu

Jakub Vrána uspěl na zkoušce v přípravném kempu Washingtonu a po třech a půl letech se vrací do klubu, s kterým získal v roce 2018 Stanleyův pohár. Podle zámořských médií podepsal český útočník s Capitals roční smlouvu na 775 000 dolarů (téměř 18 milionů korun).

Jakub Vrána se raduje z gólu
zdroj: REUTERS autor: Geoff Burke

"Měl skvělý přístup. Mimořádně tvrdě dřel, kemp se mu povedl. Jsem na něj hrdý, jak bojoval," citoval server The Hockey News trenéra Washingtonu Spencera Carberyho.

V dresu Capitals strávil Vrána své nejúspěšnější období v NHL. Washington ho v roce 2014 draftoval v prvním kole jako třináctého hráče v pořadí a v sezoně 2016/17 v jeho dresu debutoval v soutěži. V dalším ročníku Vrána pomohl týmu vyhrát dosud jedinkrát Stanley Cup.

V roce 2021 byl český útočník vyměněn do Detroitu a později do St. Louis, kde prožil nepříliš vydařené období. V minulé sezoně za Blues odehrál 21 zápasů, vstřelil dvě branky a přidal čtyři asistence. Dalších 42 utkání s bilancí 16 branek a 20 přihrávek přidal na farmě v nižší AHL.

Bronzový medailista z mistrovství světa v roce 2022 před dvěma lety přerušil angažmá v NHL, protože nastoupil do asistenčního programu soutěže a hráčské asociace NHLPA, který pomáhá hokejistům i jejich rodinám v případě psychických problémů, závislostí a dalších záležitostí.

V NHL dosud Vrána odehrál 367 utkání a zaznamenal 110 branek a 99 asistencí. V play-off přidal 38 startů a osm bodů (3+5).

Zdroj
ČTK, The Hockey News

Hlavní zprávy

Nejčtenější články