Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

SOUHRN 1. KOLA: Pardubice přejely Kladno pěti góly, Liberec veze všechny body z Brna

Extraliga se naplno rozjela a šesti zápasy zkompletovala úvodní kolo sezony. Zřejmě největší favorit na titul – Pardubice – vstoupil do nového ročníku jasnou výhrou nad Kladnem 5:1. Vítězné obraty předvedly Mladá Boleslav, Litvínov a také Plzeň. Kromě Západočechů se venku radoval už jen Liberec, který vyloupil led ambiciózní Komety. Českobudějovický Motor přehrál Karlovy Vary 3:0.

Brankář Kladna Adam Brízgala inkasuje další gól od hráčů Pardubic
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Dynamo si zastřílelo, hned se uvedly posily

Utkání mezi Pardubicemi a Kladnem se neslo v jasném duchu. Domácí Dynamo vedlo v polovině zápasu už o čtyři branky. Mezi střelce se jako první zapsal Jiří Smejkal, reprezentační akvizice ze zámoří. Na jeho trefu navázali Robert Kousal, Lukáš Sedlák a dvougólový Martin Kaut. Reprezentační kapitán Roman Červenka, jenž přišel na východ Čech ze Švýcarska, zaznamenal v úvodním představení v novém dresu dvě asistence. Jednu přihrávku si připsal další nově příchozí Andrej Šustr. Za Rytíře korigoval jen Matyáš Filip po asistenci 52letého Jaromíra Jágra.

HC Dynamo Pardubice – Rytíři Kladno 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Smejkal (L. Sedlák, Červenka), 19. R. Kousal (Radil, M. Kaut), 29. M. Kaut (R. Kousal, Šustr), 31. L. Sedlák (Červenka), 48. M. Kaut (Čerešňák) – 43. Filip (Jágr, Pytlík). Rozhodčí: Hribik, Pilný – Hynek, J. Svoboda. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 9982.

Kometa se doma nemohla dlouho prosadit

Posílený Liberec naznačil, že by v nové sezoně mohl trápit favority. Bílí Tygři hned na úvod zaskočili Kometu, když v Brně zvítězili 2:1. Severočechům vyšel vstup do zápasu, když se v rozmezí 73 vteřin radovali Róbert Lantoši a Martin Faško-Rudáš. Hosté drželi dvoubrankový náskok od sedmé až do 58. minuty, kdy snížil Jakub Kos, víc ale domácí už nestihli.

HC Kometa Brno – Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 58. J. Kos (Konečný, Postava) – 5. Lantoši (Krutil, Melancon), 7. Faško-Rudáš (Filippi, Melancon). Rozhodčí: Kika, Vrba – Lederer, Blažek. Vyloučení: 4:1. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 6947.

Obrat Mladé Boleslavi dokonal kapitán Jánošík

Olomouc nezvládla duel na ledě Mladé Boleslavi. Hanáci vedli po brankách Petra Fridricha a Pavla Musila už 2:0, jenže Středočeši předvedli výsledkovou otočku. Nejprve snížil Zdeněk Doležal před polovinou utkání a ve třetí třetině rozhodli o úspěchu domácích Pavol Skalický, Adam Jánošík a pojistku přidal Dominik Lakatoš.

BK Mladá Boleslav – HC Olomouc 4:2 (0:2, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 25. Z. Doležal (Jánošík, F. Pavlík), 44. Skalický (Fořt), 55. Jánošík, 59. Lakatoš (Fořt) – 15. Fridrich (Rašner, Nahodil), 16. P. Musil (Orsava, Sirota). Rozhodčí: Mejzlík, Květoň – Frodl, Kajínek. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 3018.

Motor vstoupil do extraligové sezony vítězně

České Budějovice porazily soupeře z Karlových Varů 3:0. Motor nakročil k výhře v prostřední části hry, kdy se prosadili Martin Beránek a nestárnoucí Milan Gulaš v početní výhodě. Hosté nakonec nenašli recept na brankáře Milana Kloučka. V závěru utkání ještě stvrdil triumf Jihočechů Jan Ordoš do prázdné brány.

Banes Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 29. M. Beránek (M. Doudera, Kachyňa), 40. Gulaš (Reilly, O. Kovařčík), 59. Ordoš (M. Doudera). Rozhodčí: Pražák, Ondráček – Zíka, Thuma. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 6095.

Jaké bylo přestupové léto v extralize? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Hradec neudržel těsné vedení a v Litvínově padl

Také Hradec Králové vedl na ledě soupeře, ale na branku Aleše Jergla v přesilovce z desáté minuty navázal až za stavu 4:1 pro Litvínov Jakub Pour, jenž snižoval na konečných 2:4. Pod gólovou otočku Severočechů se podepsali dvěma trefami Michal Gut a po jedné Kevin Czuczman a Ondřej Kaše.

HC Verva Litvínov – Mountfield Hradec Králové 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 13. Gut (Polášek), 30. Gut (M. Sukeľ), 47. Czuczman (M. Pekař, D. Zeman), 55. O. Kaše – 10. Jergl (Miškář, Blain), 59. Pour. Rozhodčí: Zeliska, Šindel – Šimánek, Hnát. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4562.

Plzeň si veze z Ostravy dva body

Jako první se venku radovala Plzeň. Západočeši přetlačili Vítkovice 3:2 po prodloužení díky vítězné brance ukrajinského obránce Igora Merežka. Domácí Ostravané přitom v utkání dvakrát vedli po gólech Jindřicha Abdula a Anthonyho Nellise, ale hosté pokaždé srovnali krok díky využitým přesilovkám po zásazích Dominika Simona a Tomáše Mertla.

HC Vítkovice Ridera – HC Škoda Plzeň 2:3 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Abdul (Nellis, Košťálek), 31. Nellis (Yetman, Abdul) – 21. D. Simon (Klepiš, Rubins), 52. Mertl (Archambault, Zámorský), 62. Merežko (Holešinský). Rozhodčí: Mrkva, Šír – Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:2. Diváci: 4925.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články