Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Aquatlon MČR České Budějovice

Kometa nestačila na Mladou Boleslav, Středočechům pomohla branka v oslabení

Nevýrazná Mladá Boleslav, která prohrála dva předchozí extraligové duely, zabrala proti mistrovi a Kometu přetlačila 2:1. Středočechům zařídili tři body Musil a Procházka, který se prosadil v oslabení. Za Brno snižoval v přesilové hře Kašpar, hosté ale vyrovnat nedokázali a po třech výhrách padli. 

Mladoboleslavský Martin Procházka v duelu s Karlem Vejmelkou z Brna
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Domácí začali aktivně a jejich úvodní tlak podpořilo i vyloučení Gulašiho. Středočeši však první přesilovou hru nevyužili, nejblíže gólu byl Látal. V 6. minutě ale již Mladá Boleslav vedla. Pacovský sice nestihl po Látalově přihrávce zakončit, k puku se však dostal Musil a překonal Vejmelku v brance Komety.

Mladoboleslavští byli výrazně střelecky aktivnější, druhý gól však nedal ani osamocený Musil. Aktivitu domácích hráčů nezastavila ani první přestávka, druhou branku po ní přidali v oslabení. Hosté hráli při Němečkově vyloučení špatně a vše vyvrcholilo brejkem Procházky, který zkušeně zakončil a s jistotou překonal Vejmelku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Brno

"V minulém zápase proti Varům jsem taky jel sám na bránu, vystřelil jsem a bohužel z toho nebylo nic. Tak jsem si říkal, že zkusím kličku a vyšlo to. Jsem rád," usmíval se střelec Procházka.

Druhý gól hosty probudil a začali být nebezpeční v útoku. Krošelj v mladoboleslavské brance, který v předchozím duelu proti Kometě udržel čisté konto, byl ale pozorný. Snížení měl na hokejce v 48. minutě Zaťovič, slovinský gólman však jeho šanci zlikvidoval. V pokračující přesilové hře se ale úřadující mistr přece jen prosadil, za Krošelje dotlačil puk důrazný Kašpar.

Vyrovnat se ale již hostům nepodařilo, Krošelje nepřekonali ani ve více než dvouminutové power-play. "Je to paradox. Na soupeře v tabulce kolem nás nehrajeme úplně nejlepší hokej a prohráváme zápasy, které bychom měli vyhrát. A pak přijede Sparta, Brno a my je porazíme. Nevím, jestli je to tím, že se více hecneme, nebo nemáme co ztratit," přemýšlel Procházka.

V nadcházející reprezentační přestávce se budou mladoboleslavští snažit zapracovat na zlepšení výkonů. "Když je tým takhle nízko, tak pauza pomůže. Ještě když se nám vyměnili trenéři," poukázal Procházka na nedávnou změnu realizačního týmu, kdy mužstvo místo Vladimíra Kýhose převzal Miloslav Hořava se svými asistenty. "Trenéři se nám snaží dostat pod kůži nový systém. Budeme to drilovat," dodal.

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. P. Musil (Pacovský, M. Látal), 29. M. Procházka (L. Pabiška) - 49. Kašpar (Zaťovič). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - Polák, Rampír. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2439.

Mladá Boleslav: Krošelj - Dlapa, Jan Hanzlík, Bernad, Kotvan, Němeček, T. Voráček, Pláněk - Vondrka, T. Knotek, Skalický - M. Látal, P. Musil, Pacovský - D. Šťastný, L. Pabiška, M. Procházka - Flynn, Najman, P. Kousal. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Brno: Vejmelka - O. Němec, J. Mikuš, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Horký, L. Čermák, Kašpar - Mallet, J. Hruška, Plášek - Köhler, R. Zohorna, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Ohlasy trenérů:

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "Asi jsme měli zápas rozhodnout už v prvních dvou třetinách, bylo tam plno šancí, ale trošku se potýkáme s koncovkou. Ve třetí třetině u nás byla zbytečná panika, začali jsme stát místo toho, abychom hráli pořád stejně dál. V závěru jsme měli štěstí, ale enormní snaha a výborný brankář nás dovedli k vítězství."

Kamil Pokorný (Brno): "Dvě třetiny jsme podali velice slabý výkon. Domácím stačil výborný pohyb a důraz v osobních soubojích k tomu, aby nás přehrávali. Šli do dvoubrankového vedení a nás ve hře o naději držel jen (brankář) Karel Vejmelka, který ještě pochytal řadu šancí. Ve třetí třetině jsme po přesilovkovém gólu vycítili šanci, že bychom si mohli domů něco odvézt, ale za dvě dvacetiminutovky se to k nám spravedlivě nepřiklonilo. Domácí vyhráli zaslouženě, náš výkon nebyl vůbec optimální. Myslím si, že tak špatně, jak jsme hráli v prvních dvou třetinách, jsme nehráli od začátku sezony. Neznám příčinu. Boleslavi byl plný led, ale s tím bychom se měli vyrovnat a byli jsme na to nachystaní. Prostě jsme to nezvládli."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články