Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Bláznivý zápas zvládla lépe Sparta, z Pardubic si odváží bod navíc díky Blainovi

Sparta v Pardubicích třikrát dotáhla náskok soupeře, v závěru šla dokonce do vedení po trefě Jarůška, ale Rolinek si vynutil prodloužení. V něm však bod navíc přichystal Pražanům obránce Blain, který svou druhou brankou v utkání (celkově čtyři body) rozhodl o vítězství 5:4, jeho spoluhráč Kudrna zaznamenal tři gólové asistence. Pražané se vrátili na první místo tabulky.

Utkání Pardubice – Sparta
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Sparta v úvodu divácky atraktivního zápasu nezužitkovala početní výhodu, a tak skóre otevřel až v osmé minutě Marosz, který se naopak při pardubické přesilovce trefil na bližší tyč. Dynamo mohlo přidat další dva góly, ale Cardwell v tutovce selhal a další trefu rozhodčí neuznal kvůli postavení Rolinka v brankovišti. Sparta se ke gólové možnosti dostala až v 15. minutě, kdy neuspěl osamocený Pech.

Pardubice byly lepší i na začátku druhé části, ale paradoxně skórovali hosté, když ve 25. minutě přečíslení dvou proti jednomu vyřešil přesnou střelou k tyči Říčka. Tentýž hráč poté v dobré příležitosti provětral jen Kacetlovu lapačku, a tak druhý gól slavilo ve 31. minutě Dynamo. Povedenou kombinaci v početní výhodě zakončil zblízka nehlídaný Treille.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Sparta

Pražané byli od druhé inkasované branky lepší a zatlačili soupeře ke Kacetlovi. Dynamo třikrát v řadě vyhodilo puk na zakázané uvolnění. Trenér Kopřiva se proto snažil tým uklidnit oddechovým časem. Vyrovnat se Spartě nepodařilo, protože Vrána svou tutovku neproměnil a do branky se následně nevešla ani střela Pšeničky z mezikruží. Stinným momentem bylo krvavé zranění Pavelky, jehož nešťastně trefil Wishart pukem do obličeje.

Také Sparta na začátku třetí třetiny slavila gól předčasně, rozhodčí po poradě s kolegou u videa usoudil, že puk nepřešel celým objemem brankovou čáru. Hosté si ale vše vynahradili vzápětí, kdy za Kacetlova záda prolétla rána Blaina od modré čáry. Za dvě a půl minuty však Dynamo po nahození Bubely a šťastném odrazu kotouče od obránce znovu vedlo.

Divoká pasáž nekončila. Ve 48. minutě se totiž ke střele z první dostal Buchtele a znovu bylo srovnáno. Za chvíli mohla Sparta dokonce vést, jenže Pšeničkovi sebral radost Kacetlův beton. Na druhé straně byl blízko ke gólu Rolinek, kterého dobře vybruslil Machovský. V 55. minutě v početní výhodě tečoval Kudrnovo nahození Jarůšek a Sparta poprvé v zápase vedla. Jenže ne na dlouho. Při pardubické přesilovce po Trončinského pěkné přihrávce poslal Rolinek zápas do prodloužení.

Dynamo si do něj přeneslo ještě 100 vteřin přesilovky čtyři na tři, ale tu nevyužilo. V čase 62:55 tak mohl rozhodnout střelou ze strany svým druhým gólem v zápase Blain. "Ubráněná přesilovka byl rozhodně klíčový moment, poté už to je vabank. Někdo z pardubických hráčů ztratil hokejku, já jsem přemýšlel, jestli mám střílet, ale posunul jsem to na Jeremieho Blaina a ten to hezky trefil," popsal rozhodující akci forvard Pražanů Lukáš Pech.

"Byl jsem v souboji, soupeř se ohnal a vyrazil mi hokejku. Pak jsme se sjeli dva u jednoho hráče, oni si to nahráli křížem a dali gól," lamentoval ohledně rozhodujícího gólu domácí útočník Antonín Dušek."Každopádně takový zápas i hráče více baví. Sparta je skvělý soupeř, byla super atmosféra, měl jsem z toho radost. Sice jsme zase udělali dost chyb, ale oproti dřívějšku se dostáváme do více šancí a je to celkově živější," doplnil Dušek.

HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha 4:5 v prodl. (1:0, 1:1, 2:3 - 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Marosz (Trončinský, P. Sýkora), 31. S. Treille (Dušek, Bubela), 47. Bubela, 57. Rolinek (Trončinský, P. Sýkora) - 25. Říčka (Kumstát, Blain), 44. Blain (P. Vrána, A. Kudrna), 48. Buchtele (A. Kudrna, Blain), 55. Jarůšek (A. Kudrna, Košťálek), 63. Blain (Pech, Říčka). Rozhodčí: Hradil, Kika - Malý, Lhotský. Vyloučení: 6:5. Využití: 3:1. Diváci: 8338.

Pardubice: Kacetl - Trončinský, Holland, Cardwell, Wishart, Děrvuk, Hrabal, Miromanov, Budík - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Skokan, Bubela, S. Treille - Vondráček, Dušek, Perret - Mandát, Poulíček, Kusý. Trenéři: Kopřiva a Janecký.

Sparta: Machovský - Koštálek, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Delisle, Blain, Gregorc - Říčka, Pech, Kumstát - Jarůšek, Sill, Rousek - A. Kudrna, P. Vrána, Buchtele - M. Beran, Smejkal, Pšenička. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Ohlasy trenérů:

Břetislav Kopřiva (Pardubice): "Naše mužstvo podalo výborný výkon, navíc po včerejším zápase v Litvínově. Soupeř byl skvělý, přesto jsme měli momenty, kdy jsme Spartu přehrávali. Jsme rádi za bod, protože jsme mohli zápas úplně ztratit, ale díky přesilovce, které se obecně zlepšily, jsme zápas srovnali. Mužstvo se zvedlo a já klukům děkuji za to, jak k zápasu přistoupili, jsou opravdu servaní."

Jaroslav Nedvěd (Sparta Praha): "Přišlo hodně lidí, padlo hodně gólů, zápas byl nahoru dolů a mohlo se to zvrtnout i ve prospěch domácích. Děkuji našim klukům, že to za žádné situace nevzdali, už tu pauzu potřebujeme. Přijeli jsme se šesti obránci a nakonec dohrávali s pěti, zranil se i další útočník a neměli jsme sílu na to, abychom tolik bruslili, ale kluci se k tomu postavili dobře. Mrzí mě zranění Tomáše Pavelky, který měl jet hrát za národní tým, ale má polámané kosti v obličeji. Remíza byla zasloužená, prodloužení je už loterie a štěstí se přiklonilo k nám."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články