Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Karlovy Vary se okamžitě vrátily na vítěznou vlnu, ve Zlíně exceloval Novotný

Po porážce si Karlovy Vary připsaly další výhru a potvrdily, že se jim v poslední době nesmírně daří. Na nezdar v Třinci zareagovali Západočeši triumfem ve Zlíně 4:1, když se gólově prosadily všechny útoky a v obraně se vytáhl brankář Filip Novotný.

Brankář Karlových Varů Filip Novotný v utkání proti Zlínu
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

V úvodu byli nebezpečnější hosté a hned z první akce nastřelili tyč. Následně sevřeli soupeře i v přesilové hře, na gól si však museli počkat až do 16. minuty. Po odbráněném vlastním oslabení a vychytané Honejskově šanci se Karlovarští vydali do akce, když Roman Vlach u mantinelu dokázal zastavit hru a skvěle předložil puk skórujícímu Tomáši Mikúšovi.

Druhá třetina měla jasný vzorec: Zlín hrál a Vary hrozily. Hosté přečíslení chvíli po pauze nevyužili, to však na druhé straně ani Zlín, když Herman v oslabení trefil horní tyčku. Stav se měnil ve 34. minutě, kdy Zlínští chybovali v kombinaci a ze samostatného úniku se prosadil Gorčík. Další obrovskou možnost skýtala akce Beranů po ose Poletín, Kulda a Pavel Sedláček, i tentokrát byl Novotný úspěšný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín – Karlovy Vary

To o domácím brankáři se nedalo říci totéž z následného protiútoku, kdy parádní nahrávku Šenkeříka zužitkoval Balán. V koncovce špatný Zlín pohrdl i trestným střílením minutu před pauzou, když neuspěl Okál.

Gólová exhibice Energetiků pokračovala i v závěrečné dvacetiminutovce. Těžkou práci neměl v končící 42. minutě Gríger, na něhož čekala téměř prázdná branka. Hosté se následně stáhli a začali hlídat pohodlný čtyřbrankový náskok.

Hned za minutu sice snížil Šlahař, další pokusy o opětovné překonání Novotného ale byly marné. Naopak pátou trefu Západočechů měl na holi Flek, jehož pokus zastavila tyč. Vary se tak výhrou vyhouply právě před Zlín.

PSG Berani Zlín - HC Energie Karlovy Vary 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 43. Šlahař (Anděl, Žižka) - 16. T. Mikúš (Roman Vlach, O. Beránek), 34. Gorčík (Lapšanský), 38. Balán (Šenkeřík, O. Beránek), 42. Gríger (Skuhravý). Rozhodčí: Hodek, Mrkva - Bryška, D. Klouček. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. Diváci: 4019.

Zlín: J. Sedláček - Ferenc, Freibergs, Řezníček, Žižka, Nosek, Valenta, Gazda - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, P. Sedláček, Poletín - E. Kulda, Popelka, Anděl. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.

Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, Šenkeřík, Kovačevič, Podlipnik, Sičák, M. Rohan, Šafář - T. Rachůnek, Gríger, Flek - T. Mikúš, Roman Vlach, O. Beránek - Stloukal, Skuhravý, Gorčík - Lapšanský, Balán, Kohout. Trenéři: Pešout a Mariška.

Ohlasy trenérů:

Martin Hamrlík (Zlín): "Vary dnes zaslouženě vyhrály, jejich hráči byli živější a měli více gólových šancí. My jsme ožili až po vstřeleném gólu, který ale přišel pozdě. Na body jsme nemohli vůbec pomýšlet. Odešli jsme fyzicky, reprezentační pauza nám přijde vhod."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Podali jsme velmi dobrý a obětavý výkon, který byl podpořený výborným výkonem Novotného. Podržel nás neskutečným způsobem. Ze Zlína se body nevozí, nám se to povedlo. Byli jsme disciplinovaní, vytvořili jsme si více gólových příležitostí a ustáli jsme místy až drtivý tlak soupeře. Do kabiny šla velká pochvala, stejně tak posílám velké díky fanouškům, kteří s námi v nemalém množství absolvovali celý moravský výjezd."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články