Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští parahokejisté chtějí na MS obhájit bronz. Teď jsme v pozici lovených my, ví kouč Novotný

Čeští parahokejisté mají na nadcházejícím mistrovství světa v Calgary jasný cíl: obhájit bronzové medaile. Před rokem se tým vedený trenérem Jakubem Novotným poprvé v historii prosadil mezi nejlepší trojici a letos na to chce navázat. Šampionát se však bude poprvé hrát novým systémem a týmy už nebudou rozděleny do dvou výkonnostních skupin. Seriál přímých přenosů startuje na ČT sport Plus v neděli od 04:30 duelem s Itálií.

Je nám líto, video expirovalo.
České parahokejisty čeká mistrovství světa

"Změna to je pro nás podstatná. Z naší skupiny Itálii známe velmi dobře, Kanadu taky, ale Japonsko, to je pro většinu kluků neznámá, protože jsme je vlastně nezažili. Věřím, že jsme ale na všechny zápasy dobře nachystaní," řekl kapitán Radek Zelinka na webu parahockey.cz.

Česko bylo nalosováno do skupiny B. S Italy začne, s Kanadou skončí. Nejlepší dva týmy postoupí do semifinále, zbývající dva do zápasů o 5. až 8. místo.

"Zatím jsme to byli vždy my, kteří jsme ostatním týmům koukali na záda a chtěli je dohnat, ale teď jsme v téhle pozici lovených my," řekl kouč Novotný.

Dobře si uvědomuje, že uspět na MS nebude jednoduché. "Získat medaili, to je jedna věc, ale naplnit očekávání a obhájit, to je další. Jdeme zápas od zápasu, tak jako vždy," podotkl.

Titul obhajují Američané, kteří ovládli poslední tři světové šampionáty a ve finále vždy porazili Kanadu. Češi loni v zápase o 3. místo přehráli Čínu 3:2.

Přímé přenosy ze základní části MS:

Neděle 04:30: Česko – Itálie (ČT sport Plus)

Pondělí 04:30: Česko – Japonsko (ČT sport a ČT sport Plus)

Středa 01:00: Kanada – Česko (ČT sport a ČT sport Plus)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články