Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SESTŘIH: Američané se rozjížděli pomalu. Z duelu s Polskem ale mají tři body

Američtí hokejisté po pomalém začátku porazili ve skupině B soupeře z Polska 4:1. Tým Spojených států si vylepšil bilanci na deset bodů a posunul se na druhé místo za vedoucí Švédsko. Poláci zůstávají poslední s jediným bodem. Gól a tři asistenci si připsal Brady Tkachuk.

Poláci začali mnohem aktivněji než v předešlém utkání proti Slovensku, kdy hned v úvodu inkasovali. Ve 3. minutě rozjásal početnou skupinu polských fanoušků v aréně Wronka, který z rychlého protiútoku prostřelil Augustinea v brance USA. Gól však s ohledem na ofsajd neplatil.

Amerického rodáka Murraye v polské brance prověřil v přesilové hře Caufield, skóre ale neotevřel. Outsider měl v první třetině více ze hry i díky třem přesilovým hrám, gólově se však prosadit nedokázal.

Ve druhé části zámořští hráči v ofenzivě výrazně přidali a tlačili se před Murraye. Šestatřicetiletý brankář, jenž za Polsko chytá od sezony 2016/17, se proti svým krajanům dlouho držel, zlikvidoval dokonce samostatný nájezd Gaudreaua, ve 31. minutě ale kapituloval. Po přečíslení tři na jednoho ho překonal Kesselring.

Momentum v utkání Polsko – USA
zdroj: Wisehockey.com

Vyrovnat mohl Walega, Augustine byl připravený. Na druhé straně se Murray vyznamenal proti Nelsonově zakončení. Krátce před koncem druhé části, v čase 39:17, Američané své vedení zvýšili. Murray sice vyrazil střelu Pinta, od dojíždějícího Tkachuka se ale puk odrazil do branky.

Třetí gól americký tým přidal hned na začátku třetí třetiny, kdy se po 71 sekundách prosadil Caufield. Pasiutovi se následně přesnou střelou k tyči podařilo snížit, žádné drama se ale nekonalo. Pohotově dorážející Caufield vrátil Američanům rychle tříbrankové vedení. Murray si nakonec připsal 53 úspěšných zákroků.

Polsko – USA 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 47. Pasiut (Wronka, Kolusz) – 31. Kesselring (B. Tkachuk, Vlasic), 40. B. Tkachuk (Pinto, Sanderson), 42. Caufield (B. Tkachuk), 50. Caufield (B. Tkachuk, Pinto). Rozhodčí: Brander (Fin.), Ch. Holm (Švéd.) – Durmis (SR), Ondráček (ČR). Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 8935.

Polsko: Murray – Kolusz, Wanacki, Kruczek, Wajda, Dronia, Górny, Bryk, Kostek – Fraszko, Pasiut, Wronka – Michalski, Dziubinski, Urbanowicz – Krzysztof Macias, Pas, Zygmunt – Krezolek, Walega, Lyszczarczyk. Trenér: Kaláber.

USA: Augustine – Seth Jones, Werenski, L. Hughes, Sanderson, Petry, Vlasic, Kesselring – Boldy, Nelson, Gaudreau – Pinto, Caufield, B. Tkachuk – Zegras, Hayes, Farabee – Brindley, Kunin, Eyssimont – Leonard. Trenér: Hynes.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články