Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CZ FIGHTERS FOR VETERANS

V nominaci reprezentace parahokejistů nechybí před MS v Calgary stálé opory, nováčkem je Kapko

Česká parahokejová reprezentace už vyhlíží nadcházející mistrovství světa, které opět hostí Kanada. Tentokrát se osm nejlepších parahokejových celků střetne v Calgary, a to nově ve dvou losovaných skupinách. Na český tým, který do dějiště šampionátu odlétá v pondělí 29. dubna, tak čeká výběr Itálie, Japonska a právě domácí Kanady. Přímé přenosy z mistrovství světa v parahokeji budete moci sledovat na ČT sport a ČT sport Plus, úvodní zápas proti Itálii v neděli 5. května ve 4:30 pouze na ČT sport Plus.

Čeští parahokejisté se na loňském šampionátu radovali z historického zisku bronzových medailí, tehdejší úspěch vyvážil několik smolných čtvrtých míst, mimo jiné i z domácího mistrovství v Ostravě. "Pokaždé, když vidím obrázky nebo videa z minulého mistrovství světa, tak mi vyskočí emoce," přiznal trenér Jakub Novotný.

"Ukázalo se tam, že už jsme nějakou dobu profesionalizovaní, máme více kempů, a díky tomu taky rosteme nahoru," dodal reprezentační útočník Miroslav Novotný.

Na bázi trenérských kempů funguje česká reprezentace v podstatě po celý rok. "Fungujeme trochu jinak než klasická reprezentace. S klukama pracujeme po celý rok, a to tak, že trénujeme na třech místech po republice, aby to měli kluci v blízké dojezdové vzdálenosti. A potom před mistrovstvím světa většinou měsíc dopředu máme každý týden třídenní kempy tak, abychom se nejlépe nachystali," přiblížil trenér Novotný přípravu.

Kromě Novotného jsou ještě v trenérském triu Jiří Bříza a Jan Szturc, kteří si vzájemně sdílí názory na týmová rozhodnutí, a jejich kompetence tak nejsou striktně rozdělené. "Fungujeme jako tři. Jak jsem býval gólman, soustředil jsem se více na brankáře, Honza Szturc má analytické schopnosti, tak dělá strategii a taktiku, jak bychom měli hrát, a Jirka Bříza nám dodává svými zkušenostmi jistotu v rozhodování. Jinak ale děláme všichni všechno," podotkl Novotný.

Tým pro světový šampionát oproti loňskému roku nedoznal žádných změn kromě nově příchozího Lukáše Kapka, pro nějž to bude premiérový start na velkém turnaji. V nominaci je celkem 15 hráčů, nechybí tradiční opory Pavel Kubeš, Zdeněk Hábl nebo David Palát a Filip Veselý. V brance bude zkušená dvojice Martin Kudela a nejzkušenější hráč celku Michal Vápenka.

Nominace české reprezentace na MS v parahokeji 2024 v Calgary:

Brankáři:
Martin Kudela, Michal Vápenka

Obránci:
Pavel Kubeš, Pavel Doležal, Radek Zelinka, Karel Wágner, David Vrubel, Alex Ohar

Útočníci:
Michal Geier, Zdeněk Hábl, David Palát, Miroslav Novotný, Václav Hečko, Filip Veselý, Martin Žižlavský, Lukáš Kapko, Patrik Sedláček

Trenéři: Jakub Novotný, Jiří Bříza, Jan Szturc

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články