Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Potěší, když to tam začne padat. Je to důležité pro sebevědomí, hodnotil Kubalík

Dominik Kubalík zaznamenal v utkání Česka s Rakouskem po gólu a asistenci, rozhodl podle něj ale týmový výkon. Výhra nad rakouským výběrem přinesla domácímu týmu jistotu postupu do čtvrtfinále, na plánech to podle Kubalíka nic nemění. "Dneska rychle zregenerovat, připravit se na zítřek a prostě jdeme den po dni," řekl český reprezentant. 

"Snažili jsme se do ničeho je nepouštět, nemít žádné ztráty ve středním pásmu a házet to za ně, když to půjde, a udržet se na puku u nich. Když nám něco dají, tak samozřejmě super, ale hlavně prostě nedělat zbytečné chyby, abychom jim nedali zbytečnou šanci," řekl k třetí třetině český útočník. "To se nám povedlo, pohlídali jsme si to a zvládli jsme to dobře. Za to jsem rád," hodnotil. 

V zápase s rakouským výběrem Kubalík vstřelil gól a přidal asistenci. "Samozřejmě to potěší, když to začne padat. Hráči to pomůže se sebevědomím a se vším. Celkově si myslím, že si to sedlo dobře. Ono je hrozně lehké hrát s Paličem (Palátem), ten prostě vybojuje spoustu puků a udělá dobrá rozhodnutí. Tomas (Tomášek) tomu dá trošku myšlenku. Takže teď to bylo fajn a doufám, že na to navážeme v dalším zápase," vysvětloval český reprezentant po konci utkání. 

Rozhodující byl ale podle Kubalíka týmový výkon. "Už to tu bylo řečeno několikrát, není tady lehký soupeř. Dřív, x let zpátky, ty zápasy vypadaly jinak, ale teď už to tak není. Viděli jsme ty zápasy předtím, že se to vyrovnává," hodnotil rakouský tým.

"Dali pět gólů ve třetí třetině, a tak jsme si říkali, že do toho vlítneme. Hráli včera, tak se budeme snažit hodně bruslit, aby to měli co nejtěžší a my co nejjednodušší. Myslím, že ze začátku to bylo celkem dobré až na tu druhou třetinu, kdy tam bylo pár takových věcí, které jsme nechtěli," dodal Kubalík. 

Jistota čtvrtfinále podle něj roli nehraje a na plánech týmu se nic nemění. "Zítra je další zápas a my jdeme zápas od zápasu. Rychle zregenerovat, připravit se na zítřek a prostě jdeme den po dni," řekl český reprezentant. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články