Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Souboj Manchesteru City s Arsenalem skončil remízou

Brighton remizoval v pátém kole Premier League doma s Nottinghamem 2:2, a oba celky tak ještě v sezoně neprohrály. Domácí si připsali už třetí remízu za sebou. Šlágr kola mezi Manchesterem City a Arsenalem skončil také nerozhodně 2:2, úřadující mistr srovnal v 98. minutě zásluhou Johna Stonese.

Utkání Brighton – Nottingham
zdroj: Reuters autor: Dylan Martinez

Domácí poslal do vedení v deváté minutě Haaland. Norský útočník vstřelil svou 100. soutěžní branku v dresu Manchesteru City, stačilo mu k tomu jen 105 zápasů. O pět minut později mohl Gündogan zvýšit z přímého kopu, ale jeho střela skončila jen na tyči.

Místo dvoubrankového vedení City tak bylo ve 22. minutě srovnáno. Hosté rychle rozehráli přímý kop na polovině hřiště, Martinelli přihrál na hranici vápna obránci Calafiorimu, který střelou z první překonal brankáře Edersona. Dvaadvacetiletý italský reprezentant se v novém působišti prosadil poprvé od letního přestupu z Boloni.

V první minutě nastavení úvodní půle se opakovala situace z týden starého severolondýnského derby proti Tottenhamu. Saka zahrával roh z pravé strany a jeho centr našel hlavu obránce Gabriela, jenž poslal Arsenal do vedení. Od osmé nastavené minuty prvního poločasu dohrávali hosté v oslabení poté, co viděl druhou žlutou kartu Belgičan Trossard.

Početní výhoda domácích byla ve druhém poločase znát. Manchester City měl drtivý tlak, který neproměnil v branku jen díky několika skvělým zákrokům brankáře Rayi a důsledné defenzivě Arsenalu.

Přesto však úřadující mistr srovnal v osmé nastavené minutě, ve skrumáži po rohu se nejlépe zorientoval obránce Stones a osmadvacátou střelou domácích ve druhém poločase zachránil svému týmu alespoň bod.

Manchester City ztratil svou stoprocentní ligovou bilanci, navzdory první remíze zůstal v čele tabulky s 13 body. Arsenal má o dva body méně a je čtvrtý.

Brighton remizoval s Nottinghamem

Už ve 13. minutě zahrávali hosté z Nottinghamu penaltu po faulu Baleby na Hudsona-Odoie a útočník Wood bezpečně proměnil. Brighton otočil vývoj dvěma slepenými góly na konci prvního dějství. Nejprve ve 42. minutě hlavou srovnal Hinshelwood a o tři minuty později dokonal obrat působivou ranou z přímého kopu útočník Welbeck.

Forest vyrovnal v 70. minutě po rychlém protiútoku. Jota Silva předložil míč střídajícímu Sosovi, který vstřelil svůj první gól v dresu Nottinghamu od letního přestupu z argentinského klubu Talleres de Córdoba.

Oba kluby mají po pěti kolech na kontě dvě vítězství a tři remízy. Brighton je o příčku výše na sedmém místě díky o dvě branky lepšímu skóre.

Výsledky 5. kola anglické fotbalové ligy

Brighton – Nottingham 2:2 (42. Hinshelwood, 45. Welbeck – 13. Wood z pen., 70. Sosa),

Manchester City – Arsenal (9. Haaland, 90.+8 Stones  22. Calafiori, 45.+1 Gabriel).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články