Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Španělský Superpohár 2024

Liverpool vede po výhře nad Bournemouthem Premier League, West Ham doma stále nebodoval

Ani ve třetím domácím ligovém utkání fotbalisté West Hamu nezískali doma bod a připsali si v londýnském derby porážku 0:3 s Chelsea. Tomáš Souček, který nastoupil do zápasu v závěru prvního poločasu, nejvyšší domácí prohře s londýnským rivalem od roku 2013 nezabránil. Liverpool porazil Bournemouth 3:0, domácí rozhodli už během prvního poločasu a přinejmenším do neděle se usadili v čele tabulky. 

Nicolas Jackson se spoluhráči
zdroj: Reuters autor: Dylan Martinez

Španělský trenér kladivářů Lopetegui posadil oba české fotbalisty Tomáše Součka i Vladimíra Coufala na lavičku náhradníků, a tak jen přihlíželi, jak Jackson během úvodních 18 minut proměnil dva sólové úniky.

Senegalský útočník dal dva góly i při jarní výhře 5:0. West Ham od ledna neodehrál doma ani jeden zápas bez inkasovaného gólu, ale dvakrát tak brzy jako v pátém kole ještě nekapituloval.

Souček přišel na hřiště v 38. minutě, hned pohotově vystřelil, ale trefil jen španělského brankáře Sáncheze. Hned po změně stran připravil Jackson třetí gól pro Palmera. Tak se zrodila nejvyšší domácí prohra West Hamu v zápasech s Chelsea od roku 2013, a to ještě francouzský gólman Aréola zmařil další dvě velké šance hostů.

Aston Villa jako druhý zástupce kolébky fotbalu v Lize mistrů dokázala otočit nepříznivý vývoj zápasu s Wolverhamptonem a vyhrála 3:1. Hosté vstupovali do utkání s jediným bodem, ale Brazilec Cunha jim rychle zařídil vedení. Watkins však v závěru vyrovnal, Konsa tři minuty před koncem strhl vítězství na stranu domácích a výhru pak v nastavení zpečetil Kolumbijec Durán. Wolves tak klesli ke dnu tabulky.

Fotbalisté Newcastlu čtyřikrát za sebou vyhráli na hřišti Fulhamu, ale tentokrát vyšli naprázdno. Po třech ligových výhrách v řadě jen marně dotahovali náskok domácích a v nastavení je definitivně zlomil gólem na 3:1 Nelson. Fulham tak svým fanouškům vynahradil vyřazení z Ligového poháru druholigovým Prestonem, které museli strávit uprostřed týdne.

Nováček Leicester a Everton dál čekají na první výhru. Jejich souboj skončil remízou 1:1, stejně jako utkání dalších dvou nových týmů v Premier League mezi Southamptonem a Ipswichem. Blíž k první výhře měli domácí, ale v páté minutě nastavení vyrovnal Egypťan Mursí.

Tottenham prožívá nejhorší start do sezony od roku 2015 a ani zápas s Brentfordem pro něj nezačal dobře, protože hned první útok a střela Kamerunce Mbeuma skončila v síti. Solanke ale rychle vyrovnal a pro loni obávaného kanonýra to byl první gól po letním příchodu z Bournemouthu. Kohouti pak přidali ještě další dvě branky a posunuli se do horní poloviny tabulky.

Manchester United i přes velkou převahu hrál na půdě Crystal Palace jen 0:0. V rozpětí jedné minuty zatřásli Garnacho a Bruno Fernandes břevnem a další šance zneškodnil brankář Henderson. Po změně stran ale měl víc práce jeho protějšek Onana. Odveta za loňský debakl 0:4 se svěřencům trenéra ten Haga příliš nepovedla.

Výsledky 5. kola anglické fotbalové ligy

West Ham – Chelsea 0:3 (4. a 18. Jackson, 47. Palmer),

Aston Villa  Wolverhampton 3:1 (73. Watkins, 88. Konsa, 90.+4 Durán  25. Cunha),

Fulham  Newcastle 3:1 (5. Jiménez, 22. Smith Rowe, 90.+3 Nelson  46. Barnes),

Leicester  Everton 1:1 (73. Mavididi  12. Ndiaye),

Liverpool  Bournemouth 3:0 (26. a 28. Díaz, 37. Núňez),

Southampton  Ipswich 1:1 (6. Dibling - 90.+5 Mursí),

Tottenham  Brentford 3:1 (8. Solanke, 28. Johnson, 85. Maddison  1. Mbeumo),

Crystal Palace  Manchester United 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články