Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Proti Spartě jsme do toho dali všechno a odmakali to, říká Gríger

Sezonu extraligy začali špatně, ale potvrdili, že proti Spartě to umějí. Hokejisté Karlových Varů po porážkách v Českých Budějovicích 0:3 a doma s Mladou Boleslaví 0:2 potěšili nového trenéra Pavla Pateru až v Praze. Dali tu první gól v sezoně a po výsledku 2:1 Pražany porazili potřetí za sebou a zároveň potřetí i na jejich ledě.

Dávid Gríger
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Slovenský útočník Dávid Gríger popsal, že do Prahy nepřijel jeho tým v dobrém rozpoložení. "Není to nic příjemného. Všichni mají v hlavách, že jsme nedali dva zápasy gól. Je ale třetí kolo a věděli jsme, že to co nejdříve zlomíme, protože šance tam byly. Chybělo nám trošku štěstíčko a dneska se k nám přiklonilo. Byl to super odmakaný zápas. Takový jsme potřebovali," řekl hráč, který ve 48. minutě v přesilové hře zvýšil na 2:0.

Skóre ve druhé třetině otevřel finský bek Tarmo Reunanen, který potom připravil i druhou branku. "Super zápas od něj. Ale nebylo to jen o něm. Bylo to o každém hráči. Skvěle zachytal Frodo (Dominik Frodl). Opět skvěle také kluci na oslabení, ubránili jsme i pět na tři. My musíme hrát všichni na hraně svých možností a jen tak můžeme uspět," podotkl Gríger.

Očekával, že to bude velice náročné utkání, protože Sparta si chtěla spravit chuť po páteční prohře v Kladně 2:4. "Věděli jsme, že na nás Sparta vlítne a bude hrát aktivně. Hráli doma a věděli jsme, že předtím prohráli na Kladně. Potvrdilo se to. My jsme potřebovali ustát jejich počáteční tlak, což se nám skvěle podařilo. Myslím si, že jsme začátek uhráli velmi dobře. Pak to byl od každého z nás super zápas," pochvaloval si Gríger.

Podle něj byly obě vstřelené branky stejně důležité. "Ale před tím druhým gólem se nadechovali k nějakému tlaku a trošku to soupeře dostane do kolen a má to v hlavách, i když je to tak silný tým jako Sparta. Na konci si samozřejmě vytvořila nějaký tlak, my už jsme to chtěli ukopat za každou cenu. To se nám podařilo. Potřebujeme takto hrát každý zápas," podotkl.

Byl rád, že vyhráli v O2 areně už potřetí za sebou. "Každá výhra těší. Každý soupeř je nepříjemný, ale Sparta je Sparta. Každý se na ně chce vytáhnout. My jsme dva zápasy nedali gól a říkali jsme se, že jdeme na Spartu a musíme do toho dát všechno. Samozřejmě jsme si uvědomovali, že v tomto zápase nejsme úplně favorit, což nám hrálo trochu do karet. Odmakali jsme to jeden za druhého a musíme se od toho odrazit," dodal Gríger.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články