Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Gabrielova hlava rozhodla londýnské derby. Tottenham se na odpověď nezmohl

Fotbalisté Arsenalu vyhráli v londýnském derby na hřišti Tottenhamu 1:0 zásluhou brazilského obránce Gabriela a posunuli se na druhé místo tabulky Premier League. Na stoprocentní Manchester City ztrácejí dva body, o které přišli v minulém kole při domácí remíze s Brightonem. Na třetí místo se posunul Newcastle po výhře 2:1 ve Wolverhamptonu.

Stoper Arsenalu Gabriel Magalhaes skóruje proti Tottenhamu
zdroj: REUTERS autor: Tony O\'Brien

Trenér Arsenalu Arteta, který v týdnu prodloužil smlouvu do roku 2027, postrádal dvě opory středové řady. Rice byl v minulém kole vyloučen, norský kapitán Ödegaard se vrátil z reprezentačního srazu s poraněným kotníkem.

Na rozdíl od jarního utkání, které Arsenal vyhrál 3:2, čekali diváci na gól více než hodinu. Oba brankáři – Ital Vicario ve službách domácích a Španěl Raya na druhé straně – se přesto nenudili. O bodech pro hosty rozhodla po Sakově rohovém kopu přesná Gabrielova hlavička.

Tottenham vyhrál jen jeden z posledních osmi vzájemných zápasů a ani start do nové sezony nemá ideální, se čtyřmi body je až třináctý. Po zranění se do jeho sestavy vrátil kanonýr Solanke, který dal v minulém ročníku v dresu Bournemouthu 19 ligových branek, ale v nové sezoně se ještě neprosadil.

Wolves jsou v nové sezoně stále bez vítězství a už 16 zápasů v řadě se jim nepodařilo udržet čisté konto. Tentokrát s dosud neporaženým Newcastlem ještě čtvrthodiny před koncem vedli zásluhou gabonského záložníka Leminy, ale pak Švýcar Schär spolu s Barnesem výsledek otočili.

Anglická fotbalová liga – 4. kolo:

Tottenham – Arsenal 0:1 (64. Gabriel), Wolverhampton – Newcastle 1:2 (36. Lemina  75. Schär, 80. Barnes).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články