Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Taylor zastavil nadvládu Realu ve Španělském superpoháru

Sen o sedmém titulu v řadě je minulostí. Basketbalisté Realu Madrid nestačili ve finále Španělského superpoháru na hráče Unicaja Málaga, které za zlatým triumfem 90:80 dotáhl s 22 body americký rozehrávač Kameron Taylor.

Kameron Taylor ve finále Španělského super poháru
zdroj: ACB.com

Taylor polovinu svých bodů nastřílel Realu již v úvodní desetiminutovce, kterou Unicaja vyhrála překvapivým rozdílem dvanácti bodů. Úřadující šampioni se však špatným vstupem nenechali vykolejit a do poločasové přestávky ukrojili své manko na rozdíl dvou košů.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih závěru finále Superpoháru Madrid – Málaga

Druhý poločas byl jak na houpače. Jakékoliv bodové odskočení jednoho soupeře ihned ten druhý postrestal. Nakonec se však z vítězství radovali svěřenci trenéra Ibona Navvary.

Edy Tavares sice dokázal ještě 42 sekund před koncem snížit po útočném doskoku na 80:84, jeho spoluhráč a zároveň nejlepší střelec večera v dresu Madridu Facundo Campazzo ale následně dvakrát zásadně chyboval.

Prvně na čáru trestných hodů poslal Taylora poté, co se mu snažil sebrat ve zdvojení míč. A následně mu rozhodčí odpískali v nájezdu přes Alberta Diaze i faul útočný. Hřebíček na madridský hrob zaťal úspěšnou trojkou Tayler Kalinoski, po níž následovala smeč na výsledný stav 80:90 nejlepšího hráče večera.

Madrid tak po sedmi titulech v řadě letos další nepřidal. I tak je s celkovými devíti poháry nejúspěšnější celek královské soutěže. Unicaja vítěznou trofej Supercopy vyzvihla vůbec poprvé v klubové historii.

Finále Španělského superpoháru

Real Madrid – Unicaja Málaga 80:90 (19:31, 45:49, 63:68).
Nejlepší střelci: Campazzo 19, Deck 13, Llull 12 – Taylor 22, Perry 16, Sima 14.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články