Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mistrovství ČR teamgym

Real udolal v Rijádu Barcelonu v prodloužení. Finále Superpoháru si zahraje proti obhájci Bilbau

Boj o finále ve španělském Superpoháru vyhráli fotbalisté Realu Madrid. Ti v saúdskoarabském Rijádu, kde se všechny zápasy hrají, porazili v prodloužení svého tradičního rivala z Barcelony 3:2. Utkání rozhodl v osmé minutě nastavení střídající Federico Valverde. Bilbao pak porazilo po obratu Atlético Madrid 2:1. Obhájce trofeje vyzve v nedělním finále jiný "bílý balet".

Nico Williams z Bilbaa slaví gól proti Atléticu
zdroj: ČTK/AP autor: Hassan Ammar

Atlético šlo do vedení v 62. minutě. Félixova hlavička skončila na tyči, míč se ale odrazil od zad gólmana Simóna za brankovou čáru.

Bilbao během 77. až 81. minuty otočilo skóre. Nejprve srovnal hlavou Álvarez a poté dokonal zvrat Williams. V nastavení stoper madridského celku Giménez obdržel červenou kartu.

Barcelona musela v zápase neustále dotahovat. Vedoucí tým španělské ligy skóroval ve 25. minutě díky Viníciusovi Júniorovi, na jehož trefu ještě do přestávky zareagoval Luuk de Jong. V 72. minutě francouzský kanonýr Karim Benzema vstřelil druhý gól Realu, nicméně šest minut před vypršením řádné hrací doby poslal duel do prodloužení hlavou Ansu Fati. Na Valverdeho trefu už ale Katalánci navzdory převaze a šancím odpověď nenašli.

Španělský fotbalový Superpohár v Rijádu - semifinále:

Real Madrid - Barcelona 3:2 po prodl. (2:2, 1:1)
Branky: 25. Vinícius Júnior, 72. Benzema, 98. Valverde - 42. L. De Jong, 84. Fati.

Atlético Madrid - Athletic Bilbao 1:2 (0:0)
Branky: 62. vlastní Simón - 77. Álvarez, 81. Williams. ČK: 90.+4 Giménez (Atlético).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články