Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trenér Kaláber povede polské nováčky proti rodnému Slovensku. Tady musí jít emoce stranou, říká

Výjimečný zápas čeká na mistrovství světa v Ostravě trenéra Róberta Kalábera. Slovenský kouč působí již čtvrtou sezonu na střídačce polské reprezentace a nyní povede tým proti svým krajanům. Čtyřiapadesátiletý Kaláber uvedl, že si uvědomuje sílu soupeře, ale pokusí se ho se svými svěřenci překvapit. Přímý přenos sledujte od 20:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Róbert Kaláber
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Michal Chwieduk

"Osobně to neberu prestižně, tady musí jít emoce stranou. Připravuji se na to jako na každý jiný zápas. Chceme získat bod, respektive to chceme Slovákům co nejvíce ztížit, aby nevyhráli lehce," řekl Kaláber po úterním utkání s Francií, které Polsko prohrálo 2:4, a dál čeká na premiérové vítězství po postupu do elitní kategorie.

Recept na možné překvapení je podle trenéra, který zároveň vede tým JKH GKS Jastrzebie, udržet co nejdéle bezbrankový stav. "Budeme čekat na příležitost, abychom mohli dát první gól. Uvidíme, co se bude dát se zápasem dělat. Určitě nám ale podmínky budou diktovat Slováci," předpokládá Kaláber.

"Slováci mají hodně silný tým. Musíme hrát mnohem lépe než v úterý, kdy jsme dlouho měli problém s pohybem a nešly nám nohy. Musíme být připraveni na velký boj a vyšší tempo hry. Určitě budeme pod větším tlakem," řekl.

Kaláber působí v Polsku již od roku 2014. Předtím trénoval i na Slovensku a osobně se zná s řadou členů realizačního týmu soupeře i s některými hráči. "Trénoval jsem Jána Lašáka, Jána Pardavého, Robo Petrovického i Marka Daňa nebo Čerešňáka," zavzpomínal.

Poláci zatím na MS v Ostravě získali bod za porážku v prodloužení s Lotyšskem v prvním zápase, poté nestačili na Švédsko a Francii. Předvádějí ale sympatické výkony.

"To, že se tady neprezentujeme špatnou hrou, je fajn, ale k tomu, abychom se udrželi v elitní kategorii, potřebujeme body. Víme, že nás tady nečeká žádný lehký soupeř," řekl Kaláber.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články