Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sevilla přetlačila Getafe, Real deklasoval Valencii

Lídr španělské ligy Real Madrid si poradil jednoznačně ve 20. kole doma s Valencií 4:1. Karim Benzema skóroval dvakrát a překonal metu 300. gólu v dresu "bílého baletu". Fotbalisté Barcelony na hřišti Granady pouze remizovali 1:1. Real Sociedad se po výhře nad Celtou Vigo posunul na čtvrtou příčku. Sevilla porazila Getafe 1:0, ze tří gólů Rafy Mira byl po dvou ofsajdech uznán jen jeden. Jakub Jankto do zápasu naskočil ve druhé půli. Čtvrtou příčku drží po remíze 2:2 ve Villarrealu úřadující šampioni z Atlética Madrid.

Karim Benzema slaví trefu do sítě Valencie
zdroj: Reuters autor: SUSANA VERA

Benzema pokořil milník ve 43. minutě z pokutového kopu a stal se po Cristianu Ronaldovi (450), Raúlu Gonzálezovi (323) a Alfredu Di Stéfanovi (308) teprve čtvrtým hráčem v historii s 300 brankami za Real. V závěru utkání se trefil ještě jednou a 18. gólem v sezoně si upevnil pozici nejlepšího střelce soutěže.

Dva góly dal i druhý nejlepší kanonýr ligy Vinícius Júnior, "Netopýři" pouze snížili zásluhou Guedese. Real má náskok osm bodů na druhou Sevillu, která má dvě utkání k dobru. Valencie je na deváté příčce.

Barcelonu poslal do vedení stejně jako v minulém kole na hřišti Mallorky útočník Luuk de Jong. Jednatřicetiletý Nizozemec dostal i díky velké marodce v týmu znovu šanci na hrotu útoku, jeho další gólová hlavička ale tentokrát na tři body nestačila. Přesný centr mu adresoval v 57. minutě Dani Alves, jenž se stal ve věku 38 let a 247 dní nejstarším hráčem Barcelony v utkání španělské ligy.

Brankář Ter Stegen dlouho držel při svém 200. startu v La Lize čisté konto, nakonec ale kapituloval v 89. minutě po nekompromisní Puertasově ráně po rohovém kopu. To už hrála Barcelona bez vyloučeného Gaviho, jenž viděl v 80. minutě druhou žlutou kartu. Granada prodloužila neporazitelnost na sedm utkání.

San Sebastian ukončil šestizápasové čekání na ligovou výhru. Jediný gól dal ve 13. minutě nejlepší střelec týmu Oyarzabal, pro kterého to byla sedmá trefa v sezoně.

Levante porazilo 2:0 Mallorku a připsalo si premiérovou výhru v aktuálním ročníku La Ligy. 

Sevilla si pojistila druhé místo

O pátém vítězství Sevilly z posledních šesti ligových duelů rozhodl ve 22. minutě Mir. Střelecky se prosadil už dvanáct minut předtím, ale tehdy nebyla jeho trefa uznána kvůli ofsajdu. Čtyřiadvacetiletý španělský útočník rozvlnil síť v utkání ještě jednou na začátku druhé půle, ani tentokrát ale jeho branka kvůli postavení mimo hru neplatila.

Getafe, které v minulých dvou zápasech porazilo Real Madrid a Pamplonu, tentokrát neskórovalo a utržilo teprve druhou porážku z posledních deseti ligových zápasů. Nic na tom nezměnil ani střídající Jankto, který nastoupil v 74. minutě místo Silvy.

Třetí v tabulce zůstává Betis, který remizoval na hřišti Vallecana a bodoval po dvou porážkách. Hosté hráli od 33. minuty bez vyloučeného obránce Morena, který ve snaze o odkopnutí míče trefil do hlavy Palazóna a způsobil mu krvavé zranění.

Navzdory početnímu oslabení se "zelenobílí" dostali v závěru první půle do vedení, když se ve druhé minutě nastaveného času trefil Canales. Domácí ale po přestávce soupeře zatlačili a dvacet minut před koncem vyrovnal Balliu. Vallecano udrželo domácí neporazitelnost v soutěži, na svém hřišti získalo 26 z celkových 31 bodů.

O dva body více má čtvrté Atlético Madrid, které vybojovalo bod za remízu 2:2 ve Villarrealu. Domácí sice otočili po Correově trefě utkání zásluhou Torrese a Alberta Morena, v 67. minutě však stanovil konečné skóre Kondogbia, který byl ještě v nastaveném čase po druhé žluté kartě vyloučen.

Španělská fotbalová liga - 20. kolo:

Levante - Mallorca 2:0 (47. Soldado, 90.+7 Morales), San Sebastian - Vigo 1:0 (13. Oyarzabal), Granada - FC Barcelona 1:1 (89. Puertas - 57. L. De Jong), Real Madrid - Valencie 4:1 (43. z pen. a 88. Benzema, 52. a 61. Vinícius Júnior - 76. Guedes), Vallecano - Betis Sevilla 1:1 (70. Balliu - 45.+2 Canales), FC Sevilla - Getafe 1:0 (22. Mir), Alavés - Bilbao 0:0, Pamplona - Cádiz 2:0 (38. Budimir, 48. Barja), Villarreal - Atlético Madrid 2:2 (29. Torres, 58. A. Moreno - 10. Correa, 68. Kondogbia), Espaňol Barcelona - Elche 1:2 (45.+3 De Tomás z pen. - 6. a 14. Milla).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články