Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Benzema opět řádil a pojistil Realu vedení v La Lize, Atlético prohloubilo krizi

Nejlepší střelec španělské nejvyšší soutěže Karim Benzema rozhodl dvěma brankami o vítězství Realu Madrid v Bilbau 2:1 v předehrávce 21. kola. "Bílý balet" proto zvýšil náskok na prvním místě před Sevillou, která v dohrávce 4. kola remizovala 1:1 s Barcelonou, na osm bodů. Atlético Madrid naopak v dohrávce 9. kola podlehlo 1:2 Granadě. Obhájci titulu padli počtvrté v řadě a na vedoucí Real ztrácí z pátého místa 17 bodů.

Fotbalisté Realu Madrid oslavují gól v Bilbau
zdroj: EFE autor: Javier Zorrilla

Real vedl v 7. minutě o dva góly a takhle rychlé dva zásahy zapsal v ligovém utkání po 27 letech. Produktivní úvod střetnutí korunoval v 10. minutě domácí útočník Sancet, další branky už ale v Bilbau nepadly.

Baskický celek zůstal na desátém místě. Real částečně napravil nedělní domácí remízu s předposledním Cádizem.

Pro Atlético začalo utkání v Granadě dobře, ve 2. minutě se uvolnil Joao Felix a chytrým zakončením si poradil s několika bránícími hráči. Už v 17. minutě ale srovnal technickým obstřelem Machís a po hodině dokonal obrat Molina. Devětatřicetiletý útočník navázal na hattrick z minulého kola a na kontě má v této sezoně sedm branek.

Sevilla vydřela bod v oslabení

Sevilla otevřela skóre po vydařeném signálu z rohového kopu, na jehož konci bylo přesné Gómezovo zakončení, v závěru poločasu se ale rovněž z rohu prosadil i na druhé straně Araújo. Klíčový moment utkání přišel v 64. minutě, kdy Koundé po strkanici za autovou čárou hodil Albovi míč do obličeje, dostal červenou kartu a domácí dohrávali v deseti.

Barcelona si v přesilovce vytvořila šance, Dembélé ale v největší příležitosti trefil pouze tyč. Sevilla ubránila remízu a teprve podruhé v sezoně na svém stadionu nevyhrála.

Villarreal poslal do vedení po dvojité narážečce s Parejem kanonýr Moreno a v 27. minutě stál na konci další pohledné kombinace Dia. Alavés ale dokázal srovnat. Na 2:2 dal v 65. minutě po velké chybě v rozehrávce Joselu, pro něhož to byla devátá ligová trefa v sezoně.

"Žlutá ponorka" ale předvedla drtivý závěr. V 76. minutě rozhodl po kolmici za obranu Dia, který následně připravil čtvrtou branku pro Pinu. Pátou trefu přidal zblízka Moreno. Villarreal zvítězil v lize potřetí v řadě a posunul se na deváté místo, Alavés zůstal osmnáctý.

Španělská liga:

4. kolo:
Villarreal - Alavés 5:2
(27. a 76. Dia, 18. a 88. Moreno, 79. Pino - 44. Pons, 65. Joselu), FC Sevilla - FC Barcelona 1:1 (32. Gómez - 45. Araújo).

9. kolo:
Granada - Atlético Madrid 2:1 (17. Machís, 61. Molina - 2. Félix).

21. kolo:
Bilbao - Real Madrid 1:2 (10. Sancet - 4. a 7. Benzema).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články