Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Barcelona loupila na Mallorce i bez 15 hráčů A-týmu. Historické vítězství, jásal Xavi

Kvůli zranění a nákaze koronavirem mu scházelo 15 fotbalistů včetně několika opor, po závěrečném hvizdu se ale radoval. Barcelonský trenér Xavi i proto označil vítězství 1:0 na Mallorce za historické.

Luuk de Jong z Barcelony oslavuje gól
zdroj: ČTK autor: Francisco Ubilla

"Nepřeháním," citovala Xaviho agentura Reuters. "Chybělo nám tolik hráčů, přesto si vezeme domů vítězství, které má cenu zlata," dodal.

Pozitivní testy na koronavirus zasáhly většinu klubů španělské nejvyšší soutěže, žádný ale tolik jako Barcelonu. Xavi v týdnu kritizoval vedení La Ligy, že utkání neodložilo, nakonec musel kádr doplnit o 9 hráčů B-týmu.

Debut si proto odbyli osmnáctiletý Estanislau Pedrola a dvacetiletý Álvaro Sanz, podruhé nastoupil sedmnáctiletý Ilias Akhomach.

Barcelona měla věkový průměr základní sestavy 24 let a 201 dní, třetí nejnižší za posledních 15 let. "Mladíci se ukázali v dobrém světle a Ter Stegen v závěru předvedl neuvěřitelný zákrok. Jsem nadšený, že jsme dokázali vyhrát," pochválil trenér i brankáře Marca-Andrého ter Stegena.

Devětadvacetiletý německý gólman v nastavení reflexivně vyrazil paží Costovo zakončení z bezprostřední blízkosti. Barceloně tak stačil jediný gól Luuka de Jonga z 44. minuty, posunula se na páté místo v tabulce a už jen dva body ztrácí na třetí Betis Sevilla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články