Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
BBV po 25 letech

Lipsko porazilo Leverkusen a ukončilo jeho vítěznou sérii, Hložek asistoval za Hoffenheim

Po 35 zápasech skončila série neporazitelnosti Bayeru Leverkusen v Bundeslize. V utkání proti Lipsku, ve kterém se představili Patrik Schick i Matěj Kovář, sice vedli o dva góly, ale Lipsku se podařilo utkání otočit a zvítězit 3:2. Adam Hložek si připsal asistenci v zápase mezi Hoffenheimem a Frankfurtem. Nicméně domácí i tak prohrái 1:3. Za Hoffenheim se kromě Hložka představili Pavel Kadeřábek a poprvé od přestupu i Robin Hranáč.   

Radost hráčů Lipska
zdroj: REUTERS autor: Thilo Schmuelgen

Leverkusen po dvou slepených gólech Frimponga a Grimalda ze závěru prvního poločasu vedl 2:0 a měl i další šance, přesto nakonec prohrál v bundeslize poprvé od 27. května loňského roku a duelu v Bochumi. Na konci sedmiminutového nastavení úvodního dějství vrátil Lipsko do hry hlavou Kampl a v 57. minutě nachytal Kováře střelou z velkého úhlu Openda. Belgický útočník dokonal velký obrat v 80. minutě ranou zpoza vápna.

Lipsko zdolalo Bayer po třech porážkách a po dvou kolech má plný počet bodů. Na výsledku už nic nezměnil ani Schick, jenž přišel z lavičky na hřiště v 77. minutě.

Hoffenheim prohrával po úvodním dějství a gólech Ekitikeho s Larssonem 0:2 a kouč Hoffenheimu vyslal do druhé půle i Hranáče, jenž před týdnem přestoupil z Plzně. V 54. minutě Hložek našel přesným centrem před bránou Kramariče a ten si čtvrtou trefou v sezoně upevnil vedení v tabulce střelců. Záhy ale po zmatcích v obraně Hoffenheimu znovu zvýšil Marmúš. Oba týmy jsou v tabulce na třech bodech.

Čvančara, který stejně jako Hranáč s Hložkem nechybí v nominaci reprezentace na nadcházející utkání Ligy národů, se dostal na hřiště v 82. minutě už za stavu 2:0. První body v ročníku zařídili jeho týmu brankami ve druhé půli Kleindienst a Honorat.

Dortmund udržel i podruhé v sezoně čisté konto, na rozdíl od úvodního vítězství 2:0 nad Frankfurtem dnes ale ztratil body za bezgólovou remízu v Brémách. Borussia hrála od 73. minuty bez vyloučeného Schlotterbecka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články