Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Kramarič vystřílel výhru Hoffenheimu, Hložek nastoupil na hodinu

Hoffenheim v prvním kole německé ligy porazil díky hattricku Andreje Kramariče nováčka z Kielu 3:2. Adam Hložek při svém debutu za Hoffenheim po přestupu z mistrovského Leverkusenu odehrál 59 minut, obránce Pavel Kadeřábek celý zápas. Výhru Dortmundu nad Frankfurtem řídil dvěma góly Jamie Bynoe-Gittense. Úřadující vicemistr ze Stuttgartu prohrál 1:3 ve Freiburgu.

Adam Hložek se poprvé představil v dresu Hoffenheimu
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst / Michael Weber IMAGEP

První sezona mezi německou elitou měla pro fotbalisty Kielu hororový začátek. V páté minutě srazil ve vápně unikajícího Bültera brankář Weiner a domácí dostali výhodu penalty. Tradiční exekutor Kramarič se nemýlil a vedení domácích pak zdvojnásobil osm minut před poločasem.

Po hodině hry skončil zápas pro Hložka, nahradil ho Berisha. Za další čtyři minuty snížil hlavičkou Bernhardsson a další šance zneškodnil brankář Baumann. Osm minut před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Kelati a favorit přesilovku o pět minut později využil. Z dorážky završil Kramarič hattrick. Za hosty zmírnil porážku Machino.

Kramarič se stal po Gerdu Müllerovi a Klausi Fischerovi třetím útočníkem, jemuž se podařilo vstřelit hattrick dvakrát v úvodním bundesligovém kole. Zároveň je prvním hráčem Hoffenheimu, který se podílel na gólu v osmi zápasech za sebou. Od začátku dubna v bundeslize nikdo nepřipravil tolik branek (13) jako třiatřicetiletý Chorvat.

Stuttgart začal sezonu proti Freiburgu gólem už ve druhé minutě. Akrobatickým zakončením přes hlavu se blýskla letní posila z Augsburgu a bývalý hráč domácích Demirovič. Svěřenci Juliana Schustera srovnali ve 27. minutě zásluhou obránce Küblera, který pak i skóre třetím gólem uzavřel.

Dvacetiletý Bynoe-Gittens se v Dortmundu dostal na hřiště až v 59. minutě, ale od té doby kraloval. Skóre otevřel v 72. minutě a ve třetí minutě nastavení i uzavřel. Vítěznou premiéru na lavičce BVB si tak odbyl bývalý hráč Dortmundu Nuri Sahin.

Mohuč doma remizovala s Unionem Berlín 1:1. Na obou stranách se prosadily letní posily: za domácí otevřel skóre v 53. minutě Amiri, jenž se v minulé sezoně stal s Leverkusenem mistrem, a za Union srovnal o 20 minut později Bénes. Slovenský záložník do Berlína přestoupil z Hamburku.

Výsledky 1. kola německé fotbalové ligy

Augsburg – Brémy 2:2 (16. Rexhbecaj, 35. Essende – 12. Agu, 58. Njinmah), Freiburg – Stuttgart 3:1 (27. a 61. Kübler, 54. Doan – 2. Demirovič), Hoffenheim – Kiel 3:2 (6. z pen., 37. a 87. Kramarič – 63. Bernhardsson, 89. Machino), Mohuč – Union Berlín 1:1 (53. Amiri – 74. Bénes), Lipsko – Bochum 1:0 (59. Nusa), Dortmund - Frankfurt 2:0 (72. a 90.+3 Bynoe-Gittens).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články