Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

SESTŘIH: Sparťanské "béčko" udělilo Prostějovu lekci z produktivity, vedoucí Zlín opět nezaváhal

Nedělní program druhé ligy odstartoval na stadionu Žižkova, kde fotbalisté B-týmu Sparty deklasovali Prostějov 5:2. Doma uspěl i Vyškov, který v závěru skolil "béčko" Olomouce a poskočil na třetí místo, a také čtvrtá Opava. Poslední Varnsdorf nestačil na vedoucí a dosud neporažený Zlín, jenž využil k vítězství 2:0 i vyloučení dvou hráčů soupeře.

Fotbalisté Sparty B oslavují gól ve druhé lize
zdroj: facebook.com/AC Sparta Praha

První poločas mezi Spartou a Prostějovem skončil 2:2, přestože měli hosté mnohem více stoprocentních příležitostí a za stavu 0:1 mohli několikrát odskočit do vyššího vedení.

Po změně stran domácí rozhodli v rozmezí 69. až 77. minuty, kdy udeřili třikrát. I proto bodovali ve třech z posledních čtyř kol a z jedenáctého místa ztrácejí bod na nedělního soupeře, který odehrál o zápas méně. Hanáci vyšli naprázdno po šesti kolech.

Za domácí dvakrát skórovali Lukáš Penxa a Radek Šiler, jednou Daniel Michl. V dresu Moravanů se prosadili Tomáš Jedlička a Leandro Lima.

"V úvodu první půle jsme měli vést 2:0 nebo 3:0 a soupeře bychom možná položili na lopatky. Ve druhé půli jsme se ve špatné desetiminutovce úplně složili, čímž jsme degradovali náš solidní výkon," hodnotil kouč Prostějova Radim Kučera v rozhovoru pro Českou televizi.

Luboš Loučka s tvrzením svého trenérského soka souhlasil. "Zasloužili jsme si vyhrát, ale prohrát o tři góly je pro soupeře kruté. V prvních dvaceti minutách jsme přežili jasnou smrt. Ve druhém poločase jsme možná měli větší kvalitu," konstatoval Loučka.

Zlín ve Vransdorfu nezaváhal

Varnsdorf hrál proti favorizovanému Zlínu od 18. minuty bez vyloučeného Yuzvaka. V závěru úvodního dějství zužitkoval přesilovku hostů Machalík, vzápětí navíc červenou kartu dostal i americký útočník Camara. Pojistku přidal po změně stran Vukadinovič.

Svěřenci trenéra Červenky vyhráli 10 z dosavadních 11 druholigových zápasů a před Chrudimí vedou o tři body, navíc odehráli o utkání méně.

Vyškov spasil v závěru Mbonu 

Duel Vyškova se Sigmou směřoval k bezbrankové remíze, jenže na konci základní hrací doby skóroval nigerijský útočník Mbonu a posunul svého zaměstnavatele na třetí místo v tabulce. Hanáci jsou osmí. Polepšila si také Opava, kterou poslal na čtvrtou pozici Libor Kozák, jenž rozhodl o vítězství Slezského FC nad "béčkem" Slavie 2:1

Jihlavu poslal proti Baníku do vedení v nastavení první půle z penalty Selnar. Pojistku po více než hodině přidal Chytrý a domácí už jen v závěru snížili díky Kašpárkovi. Vysočina bodovala ve třetím z posledních čtyř kol a pod trenérem Markem Jarolímem zvítězila na třetí pokus.

12. kolo druhé fotbalové ligy:

Sparta Praha B – Prostějov 5:2 (2:2)
Branky:
25. a 75. L. Penxa, 45. a 69. Šiler, 77. Michl – 9. Hrdlička, 41. Lima. Rozhodčí: Vokoun – Hádek, Pfeifer. ŽK: Okeke, Surovčík – Hrdlička, Matoušek. ČK: 83. Okeke. Diváci: 324.

Varnsdorf - Zlín 0:2 (0:1)
Branky: 44. Machalík, 67. Vukadinovič. Rozhodčí: Cieslar - Podaný, Marek. ŽK: Didiba, Machalík (oba Zlín). ČK: 18. Yuzvak, 45. Camara (oba Varnsdorf). Diváci: 320.

Baník Ostrava B – Jihlava 1:2 (0:1)
Branky: 90. Kašpárek – 45.+1 Selnar z pen., 65. Chytrý . Rozhodčí: Orel – Váňa, Bureš. ŽK: Munksgaard (Ostrava). Diváci: 211.

Vyškov – Sigma Olomouc B 1:0 (0:0)
Branka: 89. Mbonu. Rozhodčí: Doubrava – Slavíček, Ježek. ŽK: Svoboda, Kameník (trenér), Schön, Mbonu, Němeček – Fabiánek. Diváci: 624.

Opava  Slavia Praha B 2:1 (1:1)
Branky: 28. Ondráček, 63. Kozák - 30. Konečný. Rozhodčí: Vokoun - Hádek, Pfeifer. ŽK: Rataj, Lehoczki, Mootoo, Helešic, Richter - Hunal. Diváci: 763.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články