Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chrudim doma schytala výprask s Žižkovem a může přijít o první místo ve druhé lize

Vedoucí tým druhé ligy z Chrudimi utrpěl ve 12. kole debakl 1:5 s Viktorií Žižkov a může přijít o první místo v tabulce. Devátým gólem v sezoně zpečetil cenné vítězství hostů nejlepší střelec soutěže Tomáš Necid, který přišel na hřiště až v nastaveném čase a po několika sekundách skóroval. Dvě branky dal Jiří Sodoma. Trápící se Zbrojovka Brno remizovala s Vlašimí 2:2 a Táborsko hrálo s Líšní 1:1.

Tomáš Necid se raduje se spoluhráči
zdroj: facebook.com/fkvz1903

Chrudim doma prohrála poprvé v sezoně. V 38. minutě sice Bauer odpověděl na úvodní Sodomovu trefu, když tečovanou střelou překonal brankáře Melichara, ale po přestávce domácí své šance neproměňovali. Na 2:2 mohl vyrovnat druhý nejlepší střelec druhé ligy Látal, ale trefil v 57. minutě jen břevno. O další žižkovské góly se následně postarali Prošek, Vaníček, znovu Sodoma a v samém závěru Necid.

Viktoria zvítězila venku poprvé v druholigové sezoně a v neúplné tabulce je čtvrtá. Chrudimský tým může z prvního místa sesadit Zlín, který má dva zápasy k dobru. V neděli nastoupí ve Varnsdorfu. V dosavadních 10 zápasech favorit soutěže devětkrát naplno bodoval.

Mizérie Brna pokračuje

Trápící se Brno posedmé za sebou nevyhrálo. Zbrojovka přitom ještě v 79. minutě po dvou brankách Kronuse vedla 2:0, ale Vlašim slepenými trefami srovnala. Středočeský celek pošesté za sebou bodoval a v tabulce mu patří třetí příčka, která znamená účast v baráži o nejvyšší soutěž. Zbrojovka má o sedm bodů méně a je až třináctá.

Další ztrátu utrpělo také Táborsko. Jarní účastník baráže měl přitom proti Líšni velkou výhodu, když hostující Rolinek ve 26. minutě rukou zabránil gólu a byl vyloučen. Kateřiňák však neproměnil penaltu a brněnské mužstvo i v oslabení poslal před pauzou do vedení Polášek. Krátce po změně stran srovnal Barac, ale obrat už Jihočeši nedokonali i proto, že se pak domácí Heppner nechal po dvou žlutých kartách vyloučit.

12. kolo druhé fotbalové ligy:

Chrudim  Žižkov 1:5 (1:1)

Branky: 38. Bauer  24. a 71. Sodoma, 52. Prošek, 63. Vaníček, 90.+2 Necid. Rozhodčí: Kotala  Kotík, Mikeska. Bez karet. Diváci: 620.

Táborsko  Líšeň 1:1 (0:1)

Branky: 51. Barac  45. Polášek. Rozhodčí: Zaoral  Pochylý, Lakomý. ŽK: Heppner. ČK: 68. Heppner  26. Rolinek. Diváci: 532.

Zbrojovka Brno  Vlašim 2:2 (1:0)

Branky: 17. a 59. Kronus  80. Šubert, 83. Hodek. Rozhodčí: Opočenský  Mojžíš, Šafránková. ŽK: Hamza, Texl, Kubr  Pudil, Podrazký (kustod). Diváci: 1312.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články