Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Věříme si – do derby jdeme s pokorou i sebevědomím, říká kapitán Škoda

Jen čtyři fotbalisté v týmu Slavie pamatují poslední porážku v derby se Spartou. Jedním z nich je i kapitán Milan Škoda, který od března 2016 už osmkrát s tradičním rivalem z Letné neprohrál. Třiatřicetiletý útočník věří, že úspěšnou sérii v neděli prodlouží. Nečekal, že Sparta bude před derby ztrácet devět bodů, za favorita ale Slavii nepovažuje.

Škoda v euforii
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Samozřejmě je skvělé, že jsme v derby takovou dobu neprohráli, že si držíme tuhle sérii. Víme to, vnímáme to, že se nám teď daří. Jdeme do zápasu s pokorou, ale se sebevědomím. Věříme si. Věřím, že sérii dokážeme i teď na Spartě prodloužit," řekl Škoda.

V březnu 2016 Slavia prohrála na Spartě 1:3 a Škoda dal jediný gól červenobílých. Vedle něj ze současného kádru hráli už jen Tomáš Souček, Jan Bořil a Josef Hušbauer. "Nějaké útržky z těch zápasů si pamatuji, ale nedokážu je úplně přesně přiřadit, který zápas to zrovna byl. Člověk si pamatuje spíš ty vítězné," řekl Škoda s úsměvem.

Jeho tým půjde do derby z prvního místa v tabulce a na Spartu má před 10. kolem devítibodový náskok. "Určitě jsem nečekal, že Sparta v prvních devíti kolech poztrácí tolik bodů. Náskok je větší, ale nekoukáme vyloženě na to, o kolik vedeme. Potřebujeme prostě zvládnout další zápas a připsat si další tři body," konstatoval Škoda. "Říká se, že derby favorita nemá. Je to prostě úplně jiný zápas než ty ostatní," dodal.

Slavia hrála na jaře se Spartou poslední tři derby doma – dvakrát v lize a jednou v poháru. "Samozřejmě je to rozdíl, hrát derby doma a venku. Sparta doma špatně nehraje, v domácím prostředí je asi její největší síla. I když tam třeba nějaký zápas nezvládli, jsou tam silní, na derby se umí připravit. To domácí prostředí pro ně bude velká pomoc," myslí si Škoda.

Sparťanští fanoušci chystají nepřátelské přijetí pro slávisty, kteří dříve za Spartu hráli, především pro Nicolaeho Stanciua. Před výkopem chtějí k hráčům vhodit plyšové krysy. "Zaslechl jsem, že se něco očekává. Myslím, že to kluci neřeší. Nevím, jak to na ně zapůsobí při zápase, ale já osobně se na tu Spartu těším, i když tam bude trošku nenávist. Myslím, že to tomu dodá ještě větší náboj a kluky to může ještě víc vyhecovat," přemítal Škoda.

Slavia bude chtít navázat na úterní výkon v Miláně, kde v Lize mistrů remizovala 1:1 s Interem. "Samozřejmě takový výkon u takového soupeře dodá sebevědomí. Na druhou stranu tohle bude úplně jiný zápas. Je asi dobře, že nás čeká hned další velký zápas. Po Kluži jsme jeli do Opavy a tam se nám to vůbec nepovedlo," připomněl Škoda nečekanou ztrátu po remíze 1:1 navzdory dlouhé přesilovce.

V posledních čtyřech derby po standardních situacích hned pětkrát skóroval slávista Souček. "Standardky jsou velká zbraň na každého soupeře. Může to rozhodnout zápas, takže i tohle bude jedna z možností, jak Spartu porazit," konstatoval Škoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články