Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

BLOG: Slavia opět ukázala v Evropě drápy, teď to ale má zopakovat na Letné

Co se povedlo realizačnímu týmu Slavie za pár sezon, před tím teda klobouček dolů. Po 12 letech se červenobílý národ dočkal dalšího představení svého týmu v Lize mistrů a na slavném San Siru to mohlo být ještě veselejší, než nakonec bylo. I když – 1:1 by před zápasem nejspíš bral každý slávista. Jenže celek, který loni vyřadil Sevillu, trápil Chelsea a vůbec překvapil fotbalovou Evropu, potvrdil, že to nebylo nic náhodného a že cesta, kterou kráčí vzhůru, má cíl a smysl.

Utkání Inter Milán - Slavia Praha
zdroj: imago sportfotodienst autor: Jonathan Moscrop

Čínské peníze v pozadí úspěchu, které jsou mnohým trnem v oku, aspoň konečně přinesou víc radosti než například tanky na náměstí Nebeského klidu, po nichž zbylo jen třicet let mlčení. Ale zpátky na hřiště.

Fyzický fotbal pražského týmu už ocenil například kouč Chelsea Maurizio Sarri a nyní i Antonio Conte na lavičce rozjetého Interu, který Slavia hodně přibrzdila v rozletu. Tento styl hry opět slavil úspěch a hlavně se na něj dalo koukat. Trenér Trpišovský dokázal, že umí připravit tým na to, aby obstál i ve vyšších patrech evropského fotbalu, i když nedávno přišel o pilíře obrany Simona Deliho a Michaela Ngadeua.

Oba úterní soupeře čeká o víkendu další velký zápas. V komentáři k remíze se Slavií na italském sportovním webu Gazetta dello sport autor jen doufá, že špatný večer se Slavií už je minulostí a že se Inter dobře připraví na nadcházející derby s AC. A také hned upozorňuje, že k úspěchu bude třeba restartovat páteř týmu Škriniar, Brozovič a Lukaku, která proti Slavii vypadala, že má vybité baterie. Dobíjet je po nevydařeném zápase, v němž až v nastaveném čase zachránili alespoň remízu, bude mít Conte těžší než Trpišovský, který bude mít spíš problém chladit euforii. Což ale taky není nic snadného.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Inter Milán - Slavia

I Slavii totiž čeká velké derby. V neděli v šest hodin na Letné proti tradičnímu rivalovi Spartě, která potřebuje výraznější úspěch jako nikdo jiný. A kde jinde ho uhrát než doma proti Slavii, která jí naposledy v poháru dala tři góly.

Sparta zkrátka musí a v tom, aby to dokázala, jí může pomáhat únava slávistů z nabitého programu, kteří kromě Ligy mistrů ještě v ligové pauze v hojném počtu reprezentovali. Tým z Edenu si sice už začíná na úspěchy zvykat, ale přece jen přepínat mezi soutěžemi a málem vyhrát v Miláně, to narostou ramena i střízlíkovi a udržet výkonnost na vysoké úrovni je těžké. O tom se červenobílý fotbalový válec přesvědčil nedávno, když po postupu do Ligy mistrů nechal dva body v Opavě, která přitom odehrála téměř celý zápas v deseti.

Trenér Trpišovský a jeho spolupracovníci ale podle všeho vědí, co dělají. Přesto to bude v neděli na Spartě hodně zajímavé. Protože kdo by se nyní nechtěl na Slavii vytáhnout a Sparta bude mít o motivaci víc.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články