Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Edenu půjde o titul, Sparta se chystá na Hradec a Karvinou čeká tanec nad propastí

Druhé kolo nadstavby už může téměř vyřešit boj o titul a pojmenovat prvního sestupujícího. V neděli přijedou fotbalisté vedoucí Viktorie Plzeň do Edenu, kde se postaví druhé Slavii. Ta ztrácí dva body a potřebuje výhru jako sůl, jinak si obhajobu titulu hodně zkomplikuje. Třetí Sparta v sobotu vyzkouší, zda může stále snít o titulu, a proto musí porazit Hradec Králové, který v minulém kole nečekaně srazil Slavii. Ve skupině o udržení poslední Karviná potřebuje bodovat v Jablonci, jinak už bude druholigová.

Zatímco Plzeň v úvodním kole nadstavby na svém stadionu porazila Slovácko 3:1, Slavia překvapivě prohrála v Mladé Boleslavi s nováčkem z Hradce 3:4 a přišla o vedení.

"Prohra s Hradcem samozřejmě komplikace je, ztratili jsme tři body. Ale tlak je podle mě pořád stejný. Utkání s Plzní bychom museli vyhrát tak jako tak. Do nadstavby jsme vstupovali v lepší pozici, než v jaké jsme teď, zápas s Viktorií ale musíme zvládnout," řekl slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

Slavia v říjnu doma porazila Viktorii 2:0 a v dubnu remizovala v Plzni 1:1. Západočeši v Edenu dostali tři červené karty a na svém hřišti jednu. Nedělní šlágr budou znovu řídit polští rozhodčí, tentokrát s hlavním Bartoszem Frankowskim. Plzeň v lize na stadionu Slavie nevyhrála už od dubna 2014 v deseti zápasech za sebou, z nichž devět prohrála.

"Zápas v Edenu asi ještě nebude úplně rozhodující. Pokud bychom to nezvládli, tak Slavia jde před nás. Pokud ho zvládneme, budeme mít náskok, ale pořád je ve hře devět bodů, což jde otočit. Neděle může hodně napovědět, ale taky nemusí," uvedl plzeňský asistent trenéra Pavel Horváth.

Sparta na úvod nadstavby zdolala Ostravu 3:1 a ztrácí čtyři body na Slavii a šest na Plzeň. Letenští v nejvyšší soutěži porazili šestý Hradec Králové osmkrát za sebou a doma vyhráli všech patnáct vzájemných zápasů.

"Utkání s Hradcem má pro nás víc faktorů. Pokud budeme přemýšlet o šancích v boji o titul, nelze nic jiného než vyhrát a pokusit se situaci v tabulce zdramatizovat. Je to pro nás důležitý test, příprava před (středečním) finále domácího poháru na Slovácku," prohlásil sparťanský asistent trenéra Luboš Loučka.

Víkendový program 1. ligy:

DNES:

Skupina o titul:

16:00: Slovácko - Ostrava

19:00: Sparta - Hradec Králové

Skupina o 7.-10. místo:

16:00: Mladá Boleslav - České Budějovice

16:00: Liberec - Olomouc

NEDĚLE:

Skupina o titul:

19:00: Slavia - Plzeň

Skupina o udržení:

16:00: Bohemians - Pardubice

16:00: Jablonec - Karviná

16:00: Zlín - Teplice

V sobotu se ve skupině o titul také střetne čtvrté Slovácko s pátou Ostravou. Tým z Uherského Hradiště porazil Baník ve třech z posledních čtyř ligových soubojů výsledkem 2:1.

Karviná čtyři kola před koncem ztrácí osm bodů na druhou barážovou příčku, kam se propadl Jablonec. Jeho vedení v pondělí po vzájemné dohodě ukončilo spolupráci s trenérem Radou. Asistenti Jiří Vágner s Tomášem Čížkem zkusí po jedenácti zápasech přerušit čekání Severočechů na výhru v lize.

Bohemians vyzvou Pardubice, které mají domácí azyl právě na jejich stadionu v pražském Ďolíčku. Východočeši jsou na první barážové pozici, za Pražany zaostávají jen o skóre. V neděli také lídr skupiny o záchranu Zlín doma vyzve Teplice.

V sobotu se rozhodne o finalistech prostřední skupiny o umístění. Mladá Boleslav chce na svém hřišti proti Českým Budějovicím navázat na úvodní vítězství 3:2, Liberec se v domácí semifinálové odvetě s Olomoucí pokusí smazat úvodní ztrátu 0:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články