Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Costa se s kariérou rozloučí na Letné a ve sparťanském dresu

Obránce Costa Nhamoinesu symbolicky ukončí hráčskou kariéru v dresu Sparty, za niž hrál v letech 2013 až 2020. Stane se tak na Letné před výkopem utkání 2. kola nadstavbové skupiny proti Hradci Králové. Pražané si vyžádali hráčovu registraci z Polska, kde naposledy působil. Devítinásobný reprezentant Zimbabwe se nově stane součástí oddělení skautingu Sparty.

Costa Nhamoinesu
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Costy si lidsky velmi vážíme, v posledních letech jsme s ním byli průběžně v kontaktu a bavili se o možnostech spolupráce," řekl generální ředitel Sparty František Čupr. "Má za sebou bohaté hráčské zkušenosti, zároveň velmi dobře zná Spartu a její hodnoty, v České republice se cítí být doma. Na svoji budoucnost po skončení aktivní kariéry se dlouho chystal, to je bezesporu výhoda," uvedl sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Šestatřicetiletý Costa získal se Spartou v sezoně 2013/14 double za vítězství v lize a domácím poháru. Druhou jmenovanou trofej vybojoval s týmem ještě o šest let později.

"V životě jsem měl největší radost z fotbalu na dvou místech – na ulici v ghettu a ve Spartě. Proto jsem šťastný, že se s aktivní profesionální kariérou můžu rozloučit právě tady, mezi lidmi, kteří mě mají rádi. S klubem jsem domluveni na tom, že se budu věnovat skautingu. Srdce mi pořád bude říkat, že chci být na hřišti, ale hlavou jsem už připravený na to, že budu u fotbalu pokračovat v jiné roli. A jsem šťastný, že to bude tady doma na Spartě," prohlásil Costa.

Po odchodu z Letné působil v indickém klubu Kerala Blasters a naposledy v polském Podbeskidzie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články