Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta potvrdila, že Pulkrab odmítl vylepšenou smlouvu. Zájem má mít Slavia

Sparta si od něho hodně slibovala, ale útočník Matěj Pulkrab nemá zájem na Letné pokračovat. Čtyřiadvacetiletý fotbalista neprodlouží kontrakt, který mu končí v červnu, a vypadá to, že svou další kariéru spojí s druhým pražským "S". Slavia však zatím nepotvrdila zájem o střelce, který dal v tomto ročníku už sedm gólů, ale pevné místo v základní sestavě nikdy neměl.

Pulkrab je odchovancem letenského klubu, v němž hraje od 10 let. Před sezonou se do Sparty vrátil z hostování v Bohemians.

V úvodu jarní sezony kvůli zdravotním problémům téměř dva měsíce nehrál. Mezitím se stal jedničkou v útoku Letenských Tomáš Čvančara, jenž přišel v zimě z Jablonce. Do týmu naskočil až v posledních pěti kolech, pokaždé však jen jako střídající.

"Na konci dubna Pulkrab oznámil vedení Sparty, že nemá zájem o pokračování spolupráce," uvedla Sparta v prohlášení na svém webu, kde se k Pulkrabovi podrobně vyjádřila.

Podle něho už v zimě uvažoval o zahraničním angažmá. Na stole však nebyla žádná konkrétní nabídka, která by splnila představy Sparty. Klub tvrdí, že Pulkrabovi v průběhu jarní části sezony navzdory zranění nabídl novou smlouvu s výrazně lepšími podmínkami, ale nedohodli se.

Podle informací médií by Pulkraba ráda získala Slavia, kam ze Sparty před rokem po konci smlouvy přišel i Srdjan Plavšič. Ovšem vedení Slavie ani hráčův agent Pavel Paska zatím informaci nepotvrdili.

"Pokud jde o Matějovu budoucnost, momentálně není nic domluvené. Definitivně jasno by mohlo být v období kolem finále domácího poháru (4. května). V tuhle chvíli mohu potvrdit pouze to, že registrujeme nabídky z Čech i ze zahraničí," řekl serveru iSport.cz Paska, šéf společnosti ISM.

Pulkrab v české lize nastoupil do 110 zápasů a dal v nich 38 gólů. Vedle Sparty a Bohemians 1905 působil i v Liberci, kde ho vedl Jindřich Trpišovský, současný trenér Slavie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články