Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 7. KOLA: Pražská "S" ztratila, Plzeň se v Liberci naladila na Barcelonu

V očekávaném měření sil pohárových zástupců remizovali v 7. kole fotbalisté Slovácka se Slavií 1:1. Sešívaní sice zůstali na prvním místě, ale už jen zásluhou lepšího skóre. Z dalšího vítězství, konkrétně v Liberci 1:0, se totiž radovali úřadující šampioni z Plzně. Oproti Pražanům mají navíc zápas k dobru. Roli favorita naopak neustála čtvrtá Sparta, která na Letné remizovala 0:0 se Zlínem. Venku se dařilo Mladé Boleslavi, Olomouci či Bohemians 1905. Třetí Hradec se rozešel bez branek s Ostravou.

Utkání Slovácko - Slavia Praha
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Liberec - Plzeň 0:1

Pátou ligovou výhru v řadě si připsala Plzeň. V očekávaném šlágru v Liberci jí k úspěchu stačila jediná branka, kterou ve 41. minutě vstřelil Jan Sýkora. Viktoria se proto ideálně naladila na středeční zápas 1. kola skupinové fáze Ligy mistrů v Barceloně. 

Slovácko - Slavia Praha 1:1

Po třech ligových utkáních, v nichž vstřelila 17 gólů, remizovala Slavia na stadionu Slovácka 1:1. Duel pohárových zástupců otevřel brankou už v 15. sekundě domácí Merchas Doski a v 74. minutě stanovil konečný výsledek Lukáš Provod z pokutového kopu. Sešívaní se sice vrátili na první místo před Plzeň, ale už jen zásluhou lepšího skóre. Viktoria má navíc odložený zápas s Brnem k dobru. Slovácko je osmé.

Sparta Praha - Zlín 0:0

Bobtnající krize sparťanských fotbalistů pokračuje. Tentokrát remizovali 0:0 se Zlínem a potřetí v řadě se museli spokojit s nerozhodným výsledkem, podruhé za sebou doma. Pražanům nepomohl ani comeback reprezentačního útočníka Jana Kuchty, který se vrátil do základní sestavy po pětizápasovém disciplinárním trestu. Letenští jsou v tabulce čtvrtí se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Plzeň, "Ševcům" patří 13. místo.

České Budějovice - Mladá Boleslav 0:2

Druhé vítězství na stadionu soupeře oslavuje Mladá Boleslav. Loupila v Českých Budějovicích, kde se radovala po výsledku 2:0. Hosté hráli od 41. minuty přesilovku po vyloučení Davida Broukala, kterou po přestávce dvěma brankami využil Tomáš Ladra. Dynamo proto doma nevyhrálo ani ve čtvrtém utkání v sezoně a v tabulce je desáté. Klub z města automobilů poskočil na deváté místo.

Teplice - Jablonec 3:2

Na výprask v Edenu zareagovaly Teplice nejlepším možným způsobem. Před vlastními příznivci zdolaly Jablonec 3:2. Po prvním poločase sice prohrávaly 1:2, ale ve druhé půli se asistencí a gólem blýskl Senegalec Abdallah Gningue. Hosté se k závěrečnému náporu nedostali i proto, že Tomáš Malinský s Vladimirem Jovovičem nedohráli kvůli červené kartě.

Brno - Bohemians 1:2

Třikrát v řadě nezapsali fotbalisté Bohemians 1905 výhru, ale negativní sérii zlomili v Brně, kde oslavovali po výsledku 2:1. Už ve 3. minutě je poslal do vedení z pokutového kopu David Puškáč a ještě před přestávkou zdvojnásobil náskok hostujícího týmu Antonín Křapka. Zbrojovka stačila po změně stran už jen zkorigovat zásluhou Michala Ševčíka a podruhé za sebou doma nebodovala.

Pardubice - Olomouc 0:2

Série pěti duelů bez ligového vítězství je minulostí. Olomouc protrhla trápení v Ďolíčku, kde zdolala "domácí" Pardubice 2:0. Zápas výrazně ovlivnilo vyloučení Brazilce Bernarda Rosy ve 40. minutě, po němž skórovali Jakub Pokorný a Antonín Růsek. Sigma se posunula na 12. místo, Východočeši prohráli i druhé utkání pod dočasným trenérem Pavlem Němečkem a po čtvrté ligové porážce za sebou zůstali poslední.

Hradec Králové - Ostrava 0:0

Bezbrankovou remízou 0:0 skončilo utkání mezi Hradcem Králové a Ostravou. "Votroci", kteří hráli více než 35 minut v početním oslabení po vyloučení Filipa Novotného, tak neprodloužili třízápasovou šňůru výher, ale přesto zůstali na třetím místě v tabulce. Baník oslabení soupeře nevyužil, počtvrté za sebou nezvítězil a je čtrnáctý.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články