Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kuchtův návrat Spartě nepomohl, Zlín si veze z Letné nečekaný bod

Bobtnající krize sparťanských fotbalistů pokračuje. V 7. kole remizovali 0:0 se Zlínem a potřetí v řadě se museli spokojit s nerozhodným výsledkem, podruhé za sebou doma. Pražanům nepomohl ani comeback reprezentačního útočníka Jana Kuchty, který se vrátil do základní sestavy po pětizápasovém disciplinárním trestu.

Nezáživné úvodní dějství nenabídlo fanouškům na slušně zaplněném stadionu téměř nic. V 31. minutě Kuchtovu ránu z vápna zblokoval Kolář na roh, v nastaveném čase pak brankář hostů Rakovan zastavil Sörensenovu hlavičku, jež se otřela o Kuchtu.

Krátce po změně stran Čvančara ve slibné pozici vyslal na Rakovana slabou střelu a Kuchtovo zakončení zastavil útočník Jawo. "Ševci" poprvé zahrozili až v 55. minutě. Jawo nahrál do strany Fillovi a ten napálil břevno.

Velkou příležitost nevyužili i Letenští. Čvančara našel centrem Kuchtu, ale vyběhnutý Rakovan vytěsnil míč těsně mimo branku. V nastavení šel sám na sparťanského brankáře Holce střídající Silný, ale neuspěl.

Sparta nepodlehla Zlínu v lize poosmé za sebou, ale nenavázala na poslední čtyři vítězství. Pražané doma v nejvyšší soutěži nebodovali naplno v pěti z posledních šesti utkání. "Kouše se to strašně těžko, protože doma nesbíráme body. Ani předvedená hra není taková, jakou bychom si představovali. Je to obrovské zklamání. Slova jsou tady zbytečná. Všichni to vidí a cítí. Jak my, tak fanoušci," prohlásil pro klubový web střídající stoper Filip Panák.

Sparta Praha - Zlín 0:0

Rozhodčí: Berka - Hájek, Vlček - Szikszay (video). ŽK: Sörensen, Čvančara - Hrubý, Janetzký, Silný. Diváci: 12 354.

Sparta: Holec - Mejdr (65. Wiesner), Sörensen, Zelený (46. Panák), Höjer - Daněk, Pavelka, Sadílek (46. Fortelný), Jankto (65. Juliš) - Čvančara, Kuchta (76. Karabec). Trenér: Priske.

Zlín: Rakovan - Reiter, Simerský, Kolář, Procházka, Bartošák (58. Silný) - Fillo (71. Dramé), Hrubý, Janetzký, Čanturišvili - Jawo (90. Hloušek). Trenér: Jelínek.

Brian Priske (trenér Sparty): "Nevidím problémy, ale výzvy. Jsme tým, který se trápí s vytvářením šancí a střílením gólů proti velmi defenzivně laděným týmům, s nimiž hrajeme od začátku sezony. Soupeři zaparkují autobus, kvůli čemuž si těžce vypracováváme příležitosti. Musíme se chopit výzvy, zlepšit se a hrát lépe v ofenzivě. Je evidentní, že v utkáních dominujeme, ale z té dominance si nevytvoříme dostatek šancí. První poločas proti Zlínu mě zklamal. V ofenzivě jsme byli příliš pomalí, neměli jsme dostatečné tempo, nevytvořili si dost příležitostí. Zlín taky mohl skórovat a mohl si odvézt tři body."

Jan Jelínek (trenér Zlína): "Od nás samozřejmě bojovné utkání, taktiku jsme splnili. Jsem rád, že si odvážíme bod, protože za to, jak to kluci odpracovali a jak plnili úkoly, jsme si to určitě zasloužili. Sparta do obou poločasů vstoupila velmi aktivně a hrozila po centrovaných míčích. Na to jsme byli připravení, standardní situace jsme taky ubránili. Čekali jsme na vypíchnuté míče ve středu hřiště a brejkové situace, které se nakonec objevily. Bohužel jsme je nevyřešili gólově, abychom byli šťastnější a přetavili to ve tři body na naši stranu. Remíza je zasloužená. Bod bereme s pokorou."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články