Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

SOUHRN 6. KOLA: Plzeň i Slavia na vlně, Sparta zase ztratila, Brno dalo ťafku Baníku

Sparta podruhé v rychlém sledu ztratila body. Poté, co v sobotu remizovala s Bohemians 1905 1:1, uhrála stejný výsledek i v šestém ligovém kole v Jablonci. Naopak Plzeň v lize vyhrála počtvrté za sebou, Slovácko to odneslo 3:0. Radovala se i Slavia po rozdrcení Teplic šesti góly. Bohemians doma zaváhali. V Ďolíčku podlehli Českým Budějovicím 1:2, stejně tak Baník proti Brnu. Fotbalisté Zlína porazili Pardubice 2:1 a poprvé v sezoně nejvyšší soutěže vyhráli.

Radost fotbalistů Plzně
zdroj: ČTK

Plzeň - Slovácko 3:0

Viktoria je jediným neporaženým týmem v sezoně. Už v první minutě otevřel skóre Jan Kopic, v nastavení úvodního poločasu zvýšil Pavel Bucha a po změně stran přidal třetí gól Jhon Mosquera výstavní střelou z voleje.

Slavia - Teplice 6:0

Pražané zaostali jediný gól za minulým domácím vítězstvím 7:0 nad Pardubicemi. V úvodním dějství se krátce po sobě trefili Ondřej Lingr a Matěj Jurásek, po změně stran se prosadili Stanislav Tecl, Taras Kačaraba, Moses Usor a střídající Lukáš Provod.

Baník Ostrava - Brno 1:2

Po první ligové trefě střídajícího Daniela Smékala sice vedli, ale Zbrojovka v závěrečné desetiminutovce otočila skóre díky gólům příchozích hráčů z lavičky Jakuba Řezníčka a Adama Fouska.

Mladá Boleslav - Hradec Králové 1:2

Utkání otevřel v 41. minutě Daniel Vašulín. V 55. minutě sice srovnal z penalty Milan Škoda, v 72. minutě ale vystřelil svému týmu třetí výhru za sebou bývalý hráč Středočechů Vojtěch Smrž. Votroci výsledek udrželi, ačkoliv dohrávali nastavený čas bez vyloučeného Erika Prekopa.

Olomouc - Liberec 1:1

Domácí poslal do vedení v 36. minutě Mojmír Chytil, za hosty vyrovnal po hodině hry střídající Denis Višinský. Liberec v 69. minutě oslabil vyloučením Maxim Talovjerov, ale domácí přesilovku nevyužili. Sigma nevyhrála páté kolo za sebou, po čtyřech prohrách alespoň bodovala a v neúplné tabulce je čtrnáctá. Liberec neprohrál v nejvyšší soutěži potřetí po sobě a je čtvrtý.

Jablonec – Sparta 1:1

Sparta vedla v Jablonci od 10. minuty zásluhou Kryštofa Daňka a všechno vypadalo nadějně. Jenže v závěru poločasu srovnal Miloš Kratochvíl. Pražané nevyužili přesilovku po vyloučení Jakuba Považance a podruhé po sobě ztratili.

Bohemians 1905 – České Budějovice 1:2

Jihočeši triumfovali v nejvyšší soutěži po čtyřech zápasech, naopak Pražané potřetí za sebou nevyhráli. Dynamo poslal do vedení Michal Škoda, po změně stran srovnal David Puškáč. Výhru hostů zařídil při svém debutu v české lize Branislav Sluka, pondělní posila ze Žiliny.

Zlín – Pardubice 2:1

Domácí šli do vedení v první půli po vlastní brance Michala Hlavatého, v 71. minutě vyrovnal Vojtěch Sychra, ale tři body "Ševcům" zajistila trefa Roberta Hrubého ze 73. minuty. Krátce po ní byl vyloučen hostující Matěj Helešic. U pardubického týmu tak nevyšla premiéra Pavlu Němečkovi, který den před utkáním v roli dočasného kouče vystřídal odvolané dlouholeté trenéry Jiřího Krejčího a Jaroslava Novotného. Východočeši zůstali na posledním místě tabulky se třemi body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články