Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Šlágr v Uherském Hradišti vítěze nepoznal, Slavia bere po kanonádách bod

Po třech ligových utkáních, v nichž vstřelili 17 gólů, remizovali v 7. kole fotbalisté Slavie na stadionu Slovácka 1:1. Duel pohárových zástupců otevřel brankou už v 15. sekundě domácí Merchas Doski a v 74. minutě stanovil konečný výsledek Lukáš Provod z pokutového kopu. Sešívaní se sice vrátili na první místo před Plzeň, ale už jen zásluhou lepšího skóre. Viktoria má navíc odložený zápas s Brnem k dobru. Slovácko je osmé.

Zleva Michal Trávník ze Slovácka a Petr Ševčík ze Slavie
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Pro obě mužstva šlo o generálku na čtvrteční úvodní zápas skupiny Evropské konferenční ligy. Slovácko do ní vstoupí domácím utkáním s Partizanem Bělehrad, Slavia se představí na stadionu tureckého Sivassporu.

Ráz střetnutí určil bleskový úvod. Dlouhý nákop po rozehrání prodloužil Petržela na Doskiho, který po necelých 15 sekundách zaskočil střelou z hranice pokutového území Mandouse. Irácká letní posila Slovácka si připsala první gól v české lize a ukončila neprůstřelnost slávistického brankáře, jenž v nejvyšší soutěži inkasoval po 288 minutách.

Doski se postaral o pátý nejrychlejší gól v samostatné ligové historii. Rekord drží útočník Lokvenc, který v roce 1994 v dresu Hradce skóroval proti Liberci za 10,5 sekundy.

Slavia ještě ve 4. minutě přestála nebezpečnou standardku domácích a pak začala pomalu přebírat iniciativu. Ve 20. minutě zachránil čisté konto Slovácka obránce Kadlec, když na brankové čáře vykopl hlavičku Olayinky.

Po půlhodině se k zakončení dostal Tecl, domácí obrana si pak pohlídala i pokus Holeše. Ve 44. minutě sice hlavou po centru Ševčíka poslal míč do sítě nejlepší střelec ligového ročníku Tecl, ale sedmého gólu se kvůli těsnému ofsajdu nedočkal.

Hned dvě minuty po přestávce měl po Petrželově brejku tutovou šanci domácí Trávník, ale zvýšit nedokázal. Na druhé straně minul ve vyložené šanci Tecl. Hosté měli v kvalitním utkání více ze hry, ovšem domácí hrozili z brejků. V 55. minutě odzbrojil Mihálik Santose, po sólu z levé strany však před Mandousem selhal a zamířil vedle.

Slavia s blížícím se koncem zvyšovala tlak. Střídající Lingr dvakrát za sebou těsně minul, ale o chvíli později se už hosté dočkali vyrovnání. Rozhodčí Zelinka posoudil souboj Kadlece s Lingrem na hranici šestnáctky jako penaltový a první pokutový kop Pražanů v ligové sezoně proměnil v 74. minutě se štěstím Provod, i když domácí gólman Nguyen míč lehce tečoval.

"První kontakt před penaltou s Lingrem byl před vápnem. Byl to nešťastný zákrok, ale sudí i po konzultaci s videem pískl pokutový kop," řekl Kadlec. "Byl jsem předem rozhodnut, jak penaltu kopnu. I když přiznám, že jsem ji nekopl úplně přesně," připustil Provod.

V hektickém závěru se už skóre nezměnilo. Domácí Daníček po závaru špatně trefil míč a na opačné straně se znovu neprosadil aktivní Lingr. Slovácko v lize bodovalo s Pražany po předchozích pěti porážkách.

1. FC Slovácko - Slavia Praha 1:1 (1:0)

Branky: 1. Doski - 74. Provod z pen. Rozhodčí: Zelinka - Nádvorník, Caletka - Franěk (video). ŽK: Kadlec, Svědík (trenér) - Usor, Trpišovský (trenér). Diváci: 6350.

Slovácko: Nguyen - Reinberk (90.+3 Šimko), Hofmann, Kadlec, Doski - Havlík, Daníček - Tomič (79. Sinjavskij), Trávník (61. Kohút), Petržela (61. Holzer) - Mihálik (79. Vecheta). Trenér: Svědík.

Slavia: Mandous - Masopust (85. Tiéhi), Kačaraba, Santos (59. Lingr), D. Jurásek - Holeš, Ševčík - Schranz (46. Usor), Provod, Olayinka - Tecl (85. Ewerton). Trenér: Trpišovský.

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Bylo super, že nám vyšel vstup do utkání, zejména kvůli sebevědomí hráčů. Byl to pravý opak oproti zápasu v Plzni. Gólem jsme se nastartovali, ale Slavia potvrzovala obrovskou kvalitu v držení míče a centrech. My jsme chtěli vycházet z kompaktnosti, ze zisku míčů, rychle a přímočaře chodit nahoru. Měli jsme tři tutové šance, ale když je proti takovému soupeři nedáme, nemůžeme vyhrát. Pozorně jsme bránili a mrzí mě, že jsme dostali gól po zbytečné penaltě. Takový faul jsme neměli udělat. Slavia byla lepší v poli, ale na šance jsme byli lepší my. Remíza odpovídá vývoji duelu. Byla to skvělá příprava na čtvrteční vstup do poháru s týmem evropského ražení."

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Zápas jsme si zkomplikovali hned v úvodu. Udělali jsme sérii chyb a skončilo to gólem v naší brance. Slovácku to pomohlo, pak jsme museli řešit jejich rychlé protiútoky. Tahali jsme za kratší konec, ale pak jsme hru zkvalitnili, nedali jsme některé šance. Ve druhé půli jsme nabídli domácím dvě velké šance, ale jinak jsme pokračovali v kvalitním výkonu se spoustou palebných pozic. Paradoxně jsme dali gól jen z penalty. Snažili jsme se strhnout výhru na naši stranu, ale nedokázali jsme dát druhý gól, což nás stálo vítězství. Byl to dobrý fotbal z obou stran, ve skvělé kulise mu chybělo jen více branek."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články