Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sigma ukončila mizérii v "pardubickém Ďolíčku", trefili se Pokorný a Růsek

Série pěti duelů bez ligového vítězství je minulostí. Fotbalisté Olomouce protrhli trápení v Ďolíčku, kde zdolali "domácí" Pardubice 2:0. Zápas výrazně ovlivnilo vyloučení Brazilce Bernarda Rosy ve 40. minutě, po němž skórovali Jakub Pokorný a Antonín Růsek. Sigma se posunula na dvanácté místo, Východočeši prohráli i druhé utkání pod dočasným trenérem Pavlem Němečkem a po čtvrté ligové porážce za sebou zůstali poslední.

Utkání Pardubice - Olomouc
zdroj: ČTK

Už v 6. minutě zahrozila Olomouc - po centru Zmrzlého hlavičkoval Chytil, gólman Markovič však skákavý míč vyrazil. Také Pardubice o sobě daly vědět, ale Červenka před brankou nedosáhl na Marešovu přihrávku.

Další šance v úvodním dějství si vytvořili jen hosté. Stoper Pokorný střílel po rohu, ovšem domácí obránce Rosa u tyče balon vykopl. Poté si Markovič poradil s Chvátalovou střelou a Chytil hlavičkoval do tyče.

V 37. minutě Rosa zezadu fauloval Vodháněla a uviděl žlutou kartu. Po zásahu videorozhodčího a zhlédnutí opakovaných záběrů ale sudí Hocek změnil svůj původní verdikt a jednadvacetiletého Brazilce k údivu pardubických hráčů i trenéra Němečka vyloučil.

Sigma využila přesilovku ve druhé minutě nastavení úvodního dějství. Růskovu hlavičku Markovič vytáhl pouze k dorážejícímu Pokornému, který se nemýlil. Pětadvacetiletý stoper, jenž přišel do Olomouce nedávno z Ostravy, zaznamenal první gól v ligové sezoně.

Po přestávce Růsek hlavičkoval do břevna a Chytil do Markovičovy náruče. Domácí brankář následně vytáhl ránu střídajícího Matouška na tyč a Růsek z dorážky přestřelil. Ani další Růskův pokus hlavou nevyšel a Markovič vytěsnil na roh Navrátilovu střelu.

Uklidňující gól Hanáků přidal až v 76. minutě Růsek, jenž z vápna prostřelil Markoviče. Skóroval poprvé v ligovém ročníku. Výsledek mohl zkorigovat střídající Lima, který ale dělovkou zpoza šestnáctky přestřelil.

FK Pardubice - Sigma Olomouc 0:2 (0:1)

Branky: 45.+2 Pokorný, 76. Růsek. Rozhodčí: Hocek - Machač, Kotalík - Szikszay (video). ŽK: Svoboda - Poulolo, Chytil, Pokorný. ČK: 39. Rosa (Pardubice). Diváci: 636. 

Pardubice: Markovič - Rosa, Vlček, Hranáč, Svoboda - Tischler - Sychra (60. Lima), Janošek (89. Akosah-Bempah), Hlavatý, Mareš (46. Kostka) - Červenka (71. Černý). Trenér: Němeček.

Olomouc: Trefil - Chvátal, Pokorný, Poulolo (46. Beneš), Zmrzlý - Spáčil (63. Ventúra), Breite (89. Greššák) - Navrátil (85. Sláma), Růsek, Vodháněl (46. Matoušek) - Chytil. Trenér: Jílek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články