Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 19. KOLA: Plzeň opět ztratila, Sparta utíká Jablonci a Slavia se naladila na Leicester

Slavia další překvapení na svůj účet nedopustila, když přehrála Pardubice 3:0. Slovácko porazilo podle očekávání Teplice 2:0 a upevnilo si čtvrtou příčku. Nedařilo se Jablonci, jenž prohrál 1:2 v Ostravě, a jelikož Sparta dokázala vyválčit výhru proti Karviné, má na druhé příčce na Severočechy náskok už šest bodů. Znovu ztratila Plzeň, která zachránila remízu s Boleslaví až pět minut před koncem. Přímé souboje celků bojujících o záchranu branku nepřinesly, Brno remizovalo se Zlínem a Opava s Příbramí. Slezané tak zůstali poslední.

Radost fotbalistů Slavie
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Sparta Praha - Karviná 4:3

Při premiéře Pavla Vrby na lavičce Sparty dostali Letenští v Olomouci dvě branky, přesto z toho byla výhra. Tentokrát dostali Pražané doma od Karviné dokonce góly tři, zejména díky hattricku Davida Moberga Karlssona ale i tentokrát Sparťané zvítězili, a to 4:3.

Mladá Boleslav - Plzeň 2:2

Karel Jarolím musí dál čekat na první výhru na lavičce Mladé Boleslavi, a to konkrétně už osm zápasů. Přitom vítězství v duelu s Plzní bylo blízko. Středočeši ještě necelých pět minut před koncem vedli 2:1, pak se ale trefil střídající Lukáš Matějka a vystřelil trápící se Plzni alespoň bod.

Baník Ostrava - Jablonec 2:1

Jabonecká úspěšná série skončila v minulém kole na stadionu Slavie a teď si další porážku odváží ambciózní celek z Ostravy. Baník na svém stadionu vyhrál 2:1, když oba góly dal v prvním poločase De Azevedo z penalt. Hosté dokázali ještě vyrovnalt na 1:1, když se trefil Kubista. Ale když v 62. minutě neproměnil Kratochvíl penaltu, tak odjeli domů bez bodu.

Slavia - Pardubice 3:0

Slavia zvítězila jasně 3:0 nad Pardubicemi a na rozdíl od remízy 1:1 v úvodním vzájemném duelu další překvapení nepřipustila. Pražané rozhodli proti nováčkovi o výhře už v úvodním dějství, kdy se dvakrát trefil Jan Kuchta a dotáhl se na čelo střelecké tabulky. V 52. minutě přidal třetí gól Nicolae Stanciu.

Slovácko - Teplice 2:0

Vynikající formu si drží Slovácko. Teplice porazilo 2:0 a neprohrálo už sedmý zápas po sobě. První gól vstřelil krátce po úvodním hvizdu Jan Kalabiška, konečný výsledek stanovil těsně před koncem střídající Václav Jurečka. Skláři získali na jaře stále jen jediný bod.

Bohemians : Sigma Olomouc 0:0

Duel pražských Bohemians s olomouckou Sigmou branku nepřinesl. I přes veliké šance se hostům nepodařilo překonat domácího brankáře Le Gianga, který vynikajícími zákroky podržel domácí Klokany.

Liberec - České Budějovice 0:0

Utkání, které zklamalo. Na adekvátní terén stadionu U Nisy přijely České Budějovice. Utkaly se dva týmy, které v posledních utkáních předvedly zajímavé výkony. Vzájemná konfrontace ale žádné vzrušení nepřinesla. Došlo k jediné střele na bránu, a tak zápas skončil 0:0. Nejdůležitějším momentem utkání tak bylo vyloučení jihočeského Lukáše Skovajsy v 87. minutě. 

Brno - Zlín 0:0

Zbrojovka sahala proti Zlínu po důležitých třech bodech. Damián Bariš v 88. minutě slavil se spoluhráči, ale jeho gól rozhodčí po konzultaci s videem odvolal. Utkání tak skončilo bezbrankovou remízou. Brňané nebodovali naplno v šesti z posledních sedmi zápasů, Zlín čeká na ligovou výhru od konce listopadu.

Opava - Příbram 0:0

Duel dvou sestupem nejvíce ohrožených týmů – Opavy a Příbrami – vítěze nepoznal. Kdyby na stadionu mohli být diváci, stejně by si mnoho radosti neužili, jelikož by se nedočkali ani jedné jediné branky. Po remíze 0:0 tak oba týmy zůstávají na sestupových pozicích. Opava nevyhrála třináct kol po sobě, hosté nezvítězili osmkrát v řadě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články